JOŠ MJESEC DANA / Ovo su noviteti koje će ponuditi Advent u Zagrebu: Dvije nove lokacije, 'Vau mjau' i 'Junior Advent' programi, festivali...

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Očekivanja su velika tako da se vjeruje kako će Advent u Zagrebu i ove godine biti potpuno prodan, a brojni hoteli po gradu pripremili su adventske programe

3.11.2023.
20:40
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Bliži se Advent u Zagrebu. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević već je najavio dio programa koji se sprema - nikad bogatiji kulturni sadržaj sa stotinjak koncerata, a vrhunac će biti u novogodišnjoj noći kada nastupaju Let 3 i zagrebačka filharmonija. Čelnica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld za RTL Danas kazala je da su spremna brojna nova događanja i nove adventske lokacije.

"Koncentrirani smo na Donji grad jer će Gornji grad biti veliko gradilište, ali veseli nas da će Gornji grad vrlo skoro u punom sjaju ponovno zaživjeti kao prava turistička atrakcija. Međutim, upravo zato smo neke od naših tradicionalnih lokacija preselili u Donji grad. Tako će 'Baš naš' biti oko Manduševaca na Trgu bana J. Jelačića. Zatim će se istočni dio Strossmayerovog šetališta s Gornjeg grada preseliti u novu pješačku zonu u Masarykovoj. Tako da ćemo imati Matoša i mačke u kombinaciji za Advent", otkrila je čelnica TZGZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni su programi za najmlađe sugrađane i posjetitelje, kao i za kućne ljubimce

Ovogodišnji Advent stići će i na dvije potpuno nove lokacije u gradu, a jedna od njih je i Svačićev trg gdje će se nalaziti predimenzionirani božićni ukrasi.

"Tu ćemo moći uživati i maknuti se od ovih tradicionalnih lokacija koje su ipak hrana, piće i druženja. Također nova lokacija je i Trg Mažuranića, odnosno bal na Mažuranićevom trgu gdje ćemo imati sjajne programe divne glazbe za ples, za druženje, uživanje u klasičnom zagrebačkom blagdanskom štihu, a trajat će sve od 15. prosinca pa do Nove godine", najavila je Martina Bienenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIŽE LET 3 S FILHARMONIJOM /

Tomašević predstavio Advent u Zagrebu, pa otkrio tko će nas uvesti u novu godinu: 'Nismo bili svjesni koliki će interes izazvati 'Mama šč!'

Image
STIŽE LET 3 S FILHARMONIJOM /

Tomašević predstavio Advent u Zagrebu, pa otkrio tko će nas uvesti u novu godinu: 'Nismo bili svjesni koliki će interes izazvati 'Mama šč!'

Velika novost na Adventu bit će i "Vau Mjau" projekt koji će biti posvećen posjetiteljima s našim najvjernijim prijateljima - kućnim ljubimcima. Osim toga, brojna događanja spremna su i za one najmlađe tako da će ove godine zaživjeti i Junior Advent.

Očekivanja su velika tako da se vjeruje kako će Advent u Zagrebu i ove godine biti potpuno prodan. I brojni hoteli po gradu pripremili su adventske programe. "Veselimo se već unaprijed svim našim gostima koji dolaze u Zagreb", kazala je Martina Bienenfeld. Očekuje se i veliki broj koncerata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gornji grad će biti bogatiji kulturnim programima nego prijašnjih godina. Imat ćemo čak 11 adventskih festivala koji će mahom biti na Gornjem gradu. Osim naših glazbenih festivala, svi muzeji, ali i crkve na Gornjem gradu imat će kulturne programe. Pozivamo sve, kada im bude dosta adventske gužve Donjega grada, da se popnu na Gornji grad i uživaju u kulturi koja će biti apsolutno popraćena svaki dan u Gornjem gradu", najavila je čelnica TZGZ-a.

Cijela čarolija započinje 2. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo