nastavljaju obilazak hrvatske / Princ i vojvotkinja stigli u Osijek: gradonačelnik ih dočekao uz pjesmu i ples na Trgu sv. Trojstva

Image
Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi kraljevsku su obitelj dočekali Osječko-baranjski župan Vladimit Šišljagić i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, KUD Osijek 1862 i djevojački zbor Brevis

15.3.2016.
12:30
John Stillwell/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Nakon jučerašnje opsežnog obilaska Zagreba, princ Charles i vojvotkinja Camilla danas nastavljaju posjet našoj zemlji. 

Image
danas u planu osijek, kopački rit i đakovo /

Nakon Zagreba, Charles i Camilla danas u Slavoniji i Baranji

Image
danas u planu osijek, kopački rit i đakovo /

Nakon Zagreba, Charles i Camilla danas u Slavoniji i Baranji

Sinoć su nakon svečane večere u Uredu predsjednice prenoćili u hotelu Esplanada, a ujutro su krenuli iz Zagreba put Slavonije, stigavši u Osijek nešto prije podneva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi kraljevsku su obitelj dočekali Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, KUD Osijek 1862 i djevojački zbor Brevis.

Kasnije tijekom dana, par će posjetiti Arheološki muzej, princ Charles će se susresti s predstavnicima vodećih vjerskih zajednica, dok će se vojvotkinja susresti sa ženama koje rade sa žrtvama seksualnog nasilja za vrijeme rata u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki dio programa završava oko 13:00 h posjetom osječkoj konkatedrali gdje će Njihove visosti dočekati nadbiskup Đuro Hranić i monsignor Adam Bernautović. S njima će biti i gđa. Zdenka Predrijevac, voditeljica Restauratorskog zavoda u Vukovaru koja će Njihovim kraljevskim visostima predstaviti radove na obnovi konkatedrale uključujući i povezanost s Ujedinjenim Kraljevstvom u gradnji mjesne radionice vitraja.

Nakon toga, vojvotkinja Camilla zaputit će se u Državnu ergelu lipicanaca u Đakovo na konjičku predstavu, dok će princ Charles posjetiti Eko centar Zlatna Greda kako bi proučio tradicionalan život u močvarnim područjima. Tamo će ga dočekati Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić. Nakon toga, kraljevski se par vraća u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo