PRIMOPREDAJA U PONOĆ: / Tim ušao u svoj novi ured, primio ga Zoran Milanović

Image

Odmah nakon što je u Saboru izglasano povjerenje vladi Tihomira Oreškovića, obavljena je i primopredaja vlasti između starog i novog premijera.

22.1.2016.
23:56
VOYO logo

Primopredaju vlasti ne definira nijedan zakon, tako da ne postoji uvriježena procedura. Nakon što je Vlada Tihomira Oreškovića prisegnula, premijer i ministri su prešli Markov trg i ušli u Banske dvore, zgradu vlade, gdje ih je dočekao bivši premijer Zoran Milanović.

Tihomir Orešković je nešto prije ponoći u pratnji Tomislava Karamarka i Bože Petrova ušao u kabinet koji je do danas pripadao Zoranu Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je kazao da je to to, s obzirom na to da nema šifre za nuklearni arsenal.

Orešković ga je upitao ima li kakav savjet ("Any advice?"), no novinari nisu zabilježili što mu je Milanović odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće mu biti jednostavno

Image

"Gospodin Orešković je dobio mandat u Saboru i ja mu želim sve najbolje. Bit će lakše nego prije četiri godine, ali neće mu biti jednostavno ", rekao je Milanović novinarima.

Orešković je rekao da mu je čast. "Izazovi su ispred nas, ali moj tim je spreman, preuzet će odgovornost i dati sve od sebe da pokrenemo gospodarstvo i ojačamo standard", rekao je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da nije očekivao da će rasprava u Saboru tako dugo trajati, ali da je to demokracija.

"Mislim da smo izdržali, bile su dobre diskusije, za građane Hrvatske teme su bile malo previše ustaše i komunisti", rekao je Orešković, dodajući da mu je fokus budućnost, a ne prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijer Tihomir Orešković dobio je povjerenje Sabora s 83 zastupnička glasa za, 5 suzdržanih i 61 protiv. Odmah nakon što joj je izglasano povjerenje, Vlada Tima Oreškovića je prisegnula, tako što je svaki pojedini član vlade izjavio da priseže na tekst prisege koju je pročitao predsjednik Sabora Željko Reiner: “Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske”.

Image
IMAMO VLADU! /

Sabor dao povjerenje Tihomiru Oreškoviću, s 83 glasa za, 5 suzdržanih i 61 protiv

Image
IMAMO VLADU! /

Sabor dao povjerenje Tihomiru Oreškoviću, s 83 glasa za, 5 suzdržanih i 61 protiv

Cjelokupno Oreškovićevo obraćanje nakon što je završila rasprava, kao i tijek cjelodnevne rasprave pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo