Prijete nam nove poplave: Jugo topi snijeg!

Tek nakon što su ukinute izvanredne mjere obrane od poplava u pojedinim dijelovima RH, doznaje se da nam prijete novi porasti vodostaja zbog juga koji topi snijeg.

6.12.2010.
13:15
VOYO logo

Nakon četiri dana napornih borbi s nabujalim rijekama, donesena je odluka o prestanku izvanrednih mjera za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Iako je vodostaj rijeke Like u Selištu u opadanju, prema izvješću Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda, za ličko područje i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Kosinjske doline još su poplavljene sve lokalne prometnice i kameni Kosinjski most, a do naselja Gornji i Donji Kosinj, Rudinka, Selište i Bakovac stanovnicima se živežne namirnice dovoze čamcima. Škole na tom području ne rade.

I dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava za područja Jasenovca, Hrvatske Kostajnice i Šašne Grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prema vremenskim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, stanje bi se na pojedinim područjima moglo uskoro ponovno pogoršati. Ponedjeljak je osvanuo ponegdje čak i 15 stupnjeva topliji nego nedjelja, a zbog promjene vremena počeo se naglo topiti snijeg.

Osim zbog snijega, vodostaji bi mogli porasti i zbog novih kiša. Djelovanje juga predviđeno je sve do četvrtka, kada bi opet trebalo zahladnjeti, a tijekom noći u pojedinim krajevima moguć je snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201012030020006 arti-201012020023006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo