SUD U WASHINGTONU ODBIO ŽALBU / Prihvaćena tužba Ivice Todorića protiv Hrvatske, a o svemu se oglasila i Vlada

Iz Vlade su danas za N1 komentirali odluku te nisu demantirali spekulacije da je donesena odluka u korist Todorića

1.11.2023.
23:08
VOYO logo

Nacional je jučer objavio da je Međunarodni centar za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu (ICSID) prihvatio je tužbu Ivice Todorića protiv Republike Hrvatske oko preuzimanja Agrokora. Iako to ne znači da je Todorić pobijedio u sporu, sama odluka suda sugerira da je to velika stvar za bivšeg vlasnika Agrokora.

Navodno su argumenti kojima je DORH u ime Republike Hrvatske osporavao nadležnost arbitražnog tijela u cijelosti su pobijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Todorić: 'Moji slučajevi su završili. Pobijedio sam sve to.' Hoće li mu država morati isplatiti vrtoglavi iznos?

Vlada nije demantirala

Iz Vlade su danas za N1 komentirali odluku te nisu demantirali spekulacije da je donesena odluka u korist Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U navedenom arbitražnom postupku Hrvatsku sukladno Zakonu zastupa DORH, kao i strani odvjetnički tim. Prema informacijama s kojima raspolaže vlada radi se tek o ocjenjivanju prethodnih pitanja od strane Međunarodnog centra za rješavanje investicijskih sporova. Hrvatska će u daljnjem postupku biti u mogućnosti istaknuti i druge prigovore nenadležnosti, kao i argumente vezane uz samu bit spora.

Svi potezi koje je vlada poduzimala bili su utemeljeni na zakonu, vodeći računa o ukupnoj gospodarskoj i financijskoj stabilnosti Hrvatske, očuvanju radnih mjesta i opstanku kompanije", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo