Pridružite nam se, vratit ćemo osmijeh na lica ljudi!

'Mirnim demonstracijama napravili smo dvije stvari: pokazali ljudima da se nemaju čega bojati i da nam se već u srijedu mogu priključiti, i drugo, vladajuće smo ovime ošinuli više nego ičime...

1.3.2011.
12:08
VOYO logo

Oko tisuću prosvjednika okupljenih na protuvladinu prosvjedu ponovno je u ponedjeljak navečer tražilo ostavku premijerke Jadranke Kosor te raspisivanje prijevremenih izbora.

Prosvjednici su gotovo šest sati policiju "vozali" metropolom. Mijenjali su položaj od Cvjetnog trga, Trga svetoga Marka, središnjice HDZ-a, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a pohod su završili na Maksimiru kod Dinamovog stadiona. Tamo ih je zaustavila policija i onemogućila im da dođu do premijerkinog stana na Ravnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U burnoj noći divljanja i sukoba s policijom nije bilo. Privedeno je ipak devet osoba.

Prosvjednici ne odustaju te su za srijedu najavili novi izlazak na ulice. Okupljanje je opet na Cvjetnom trgu u 18 sati. Na Facebook grupi "Veliki prosvjed za rušenje Vlade" pozivaju građane da im se pridruže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policija je na našoj strani'

"Ekipa, ovo što smo danas napravili, a dio naših prijatelja još radi je nešto prekrasno! Jeste li vi svjesni da je ovo ta revolucija koja doista može promijeniti ovo vrijeme, ovako ćemo vratiti osmijeh na lica ljudi! Zapamtite, u srijedu će nam se pridružiti još više ljudi, jer danas su vidjeli da se mirom može sve. Ljudi, vole mirne demonstracije, a mi demonstriramo pamet, ideju i poruku – prijevremeni izbori!", poruka je jednog od organizatora.

Neki su poručili da više na prosvjedima neće biti sukoba, ali da su oni nužni kako bi "riješili naše muke za sve naše unuke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova spontana taktika danas je bila prekrasna. Mirnim demonstracijama napravili smo dvije stvari: pokazali ljudima da se nemaju čega bojati i da nam se već u srijedu mogu priključiti, i drugo, vladajuće smo ovime ošinuli više nego ičime... U srijedu u 18 sati dođite svi, idemo opet šetati i mirno demonstrirati... Usput, policija je na našoj strani sve dok smo mirni i pametni! Demokracija nije za budale!", pozvao je na prosvjed jedan od facebookovaca.

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102280901006 arti-201102270164006 arti-201102280631006

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo