novi početak / Priča o ovim vrijednim beskućnicima je primjer kako su, uz malo političke volje, čuda moguća!

Boško ima 50 godina i puno volje za rad. Zadaci su mu košenje trave, kada je gužva rad na parkiralištu, iznajmljivanje roštilja, kaže, ništa teško

18.6.2018.
19:30
VOYO logo

Dobra ideja uz malo političke volje - i čuda su moguća! Baš to je bio recept za suradnju Primorsko-goranske županije i Riječke nadbiskupije, koji je rezultirao novom životnom šansom, odnosno poslom, za korisnike riječkog Prihvatilišta za beskućnike "Ruže svetog Franje".

Prvi rezultati već se vide! Konkretno, jedan korisnik prihvatilišta, donedavno beskućnik, dobio je novu priliku za normalan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platak je omiljeno izletište Riječana. Od petka, Bošku je Platak radno mjesto iz snova. Do prije četiri mjeseca Boško je živio pod vedrim nebom, a onda je spas potražio u Prihvatilištu za beskućnike.

"Razmišljao sam dugo vremena o poslu i sad mi je to došlo kao bingo, kao dobitak na lotu", kaže Boško Brozović iz Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spletom nesretnih okolnosti završio je na ulici. Ostao je bez posla, za podstanarstvo nije imao novca, priča slična stotinama drugih u Hrvatskoj. Zimu je proveo na otvorenom, svaki dan i noć s novim strahovima kako preživjeti. S dolaskom u prihvatilište za beskućnike u veljači, došla je i nova nada. A prije četiri dana i posao.

"Ja sam optimist veliki i nadam se boljoj budućnosti", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je već pokucala na vrata. Posao je sezonski, ali plaća je sigurna. Isplaćuje je Primorsko- goranska županija koja je projekt pokrenula u suradnji s nadbiskupijom. 

"Prva osoba radi na Platku, nadamo se da to neće bit i zadnja osoba i nadamo se da će se njegovim primjerom isto tako ravnati i druge osobe kojima treba pomoć, da tako kažem, ali treba i onaj novi početak, na Platku su svi preduvjeti za to", ističe primorsko- goranski dožupan Marko Boras Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boško ima 50 godina i puno volje za rad. Zadaci su mu košenje trave, kada je gužva rad na parkiralištu, iznajmljivanje roštilja, kaže, ništa teško.

"Ovo mi je sad u početku dobar položaj, sad odavdje sve počinje opet dalje. Nova prilika? Nova prilika, sve novo", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao je sezonski, siguran do listopada, ali nade ima. Platak je zimska destinacija pa bi priča sretan nastavak mogla dobiti već od prosinca! A to bi Bošku moglo donijeti sigurnu plaću, odlazak iz prihvatilišta i vlastiti krov nad glavom. Bez straha i stresa s kojima živi već mjesecima. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo