Pri otvorenju Cvjetnog bilo i privođenja

Više od 150 aktivista Prava na grad i Zelene akcije izvelo je u srijedu performans ispred ulaza u garažu Horvatinčićevog centra koji je otvorio svoja vrata za VIP goste.

6.4.2011.
21:10
VOYO logo

Lijevo- desno šetalo se u srijedu poslijepodne oko 150 aktivista ispred garaže Horvatinčićevog centra Cvjetni u Zagrebu.

Performance je održan svega sat vremena prije samog otvorenja za VIP goste, a upotpunili su ga i jednim velikim transparentom: "Republic of Coruptia".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje se protivimo ovom projektu. Neka DORH reagira. Želimo ovim pokazati da nismo zaboravili sve akcije i da mi ne ignoriramo 55 tisuća potpisa protiv projekta. Još jednom želimo se pobrinuti da se ovo više ne ponovi", poručio je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

Budnim okom pratili su ih interventna policija i zaštitari, a more gostiju koji su došli bili su prisiljeni jedno vrijeme čekati na ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, oko 19 sati policija je postavila "živi zid", a došlo je i do naguravanja. Jedan od prosvjednika odnesen je u maricu.

Centar je VIP goste otvoren oko 19 sati i 30 minuta, dok je za građane otvorenje u četvrtak u 11 sati. Za tada je najavljen novi "prosvjed" aktivista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani člancak:

arti-201104060468006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo