PREVARIO STRANE TURISTE I BANKE: / 30-godišnjak krao podatke s kartica i koristio ih u online kladionicama

Image
Foto: Europol

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 30-godišnjaka tereteći ga za kazneno djelo računalne prijevare na štetu stranih turista i banaka, objavilo je Odvjetništvo.

6.9.2017.
10:22
Europol
VOYO logo

Okrivljenika se tereti da je od 7. do 21. veljače ove godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je radio kao referent rezervacijskog sustava kod obrade online rezervacija za smještaj klijenata zlouporabio računalne podatke VISA i MASTERCARD kartica troje korisnika te još 22, za sada, nepoznate osobe iz inozemstva, navodi se u optužnici.

Okrivljenik je, navodi se, obavio uvid u bazu podataka pohranjenu u poslovnom računalu kojeg je koristio na poslu a u kojoj su, među inim, pohranjeni i podaci o brojevima kreditnih kartica u vlasništvu navedenih klijenata, nakon čega je, koristeći to računalo, kopirao podatke o brojevima kartica. Potom je putem interneta proveo ukupno 33 neovlaštene transakcije po kreditnim karticama klijenata, odnosno na teret njihovih bankovnih računa, a u korist online virtualnih računa koje je prethodno otvorio na svoje ime u online kladionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tereti ga se i da je u sekcijama "uplata" odabrao opciju "plaćanje kreditnom karticom" nakon čega je unosio podatke navedenih osoba i iznose. Odobreno mu je ukupno pet transakcija u iznosu većem od deset tisuća kuna, dok je ostalih 28 odbijeno, jednu je banku oštetio za nešto manje od pet tisuća, a drugu za nešto više od pet tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo