PRESUDA PROTIV ANTE TODORIĆA: / Evo što stoji iza spornog aneksa zbog kojeg je Ramljak podnio tužbu

Image
Foto: PIXSELL
12.10.2017.
17:55
PIXSELL
VOYO logo

Zbog ovih aneksa Agrokorov izvanredni povjerenik Ante Ramljak podnio je tužbu još u svibnju. Prema aneksu, Agrokor je trebao snositi sve troškove zastupanja bivših članova Uprave, pod čime se podrazumijevaju troškovi odvjetnika, pravne zaštite i stručnih savjetnika, kao i putni i drugi troškovi koji bi nastali u svezi takvih postupaka, sve dok se pravomoćnom odlukom ne utvrdi da su postupali protivno obvezi o načinu vođenja poslova.

IVICA TODORIĆ: ‘Gospodine predsjedniče Vlade, ovo je realna slika vašeg čistilišta… Tko će odgovarati za ove ogromne štete?’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ročište u postupku protiv Ivice Todorića i Crnjca trebalo je biti održano na Trgovačkom sudu sutra, dok je, protiv Ante Todorića, kojeg zastupa odvjetnik Fran Olujić, donijeta presuda na temelju njegovog priznanja. S Trgovačkog suda u Zagrebu potvrđeno nam je da je sutrašnje ročište odgođeno zbog promjene raspravnog suca.

Presuda protiv Ante Todorića još nije pravomoćna iako je u odgovoru na tužbu priznao kako sporni aneks ugovora nikada nije iskorišten, te ustvrdio kako nema ništa protiv da ga sud raskine. Nakon toga je i donijeta presuda kojom se aneks raskida, odnosno poništava, pa više ne vrijedi kao dio ugovora bivšeg Agrokorovog potpredsjednika. Međutim, sam Todorić podnio je na nju žalbu i to, kako doznajemo, zbog visine štete od 501 tisuću kuna koja je u tužbi bila navedena, te troškova koje zbog toga mora platiti, a oni iznose oko deset tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TODORIĆ OBJAVIO TABLICE I PODULJE OBJAŠNJENJE: ‘Ovo je ISTINA o Agrokoru, netko želi pokrasti ogroman novac’

Prema tužbi, ovaj aneks ugovora o radu potpisan je 31. ožujka 2017., deset dana prije otvaranja procesa izvanredne uprave u Agrokoru d.d., a potencijalna realizacija prava koja iz njega proizlaze nanijela bi kompaniji veliku materijalnu štetu. Ta je šteta procijenjena na 501 tisuću kuna, no kojim je izračunom Agrokor do nje došao nije sasvim jasno, te bi Visoki trgovački sud nakon Todorićeve žalbe o tome trebao donijeti odluku. O visini štete ovisit će i visina sudskih troškova što ih Ante Todorić mora platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MILJENIĆ POZVAO TODORIĆA KAO PRVOG SVJEDOKA: ‘Očekujemo ga 3. studenog, poslat ćemo mu poziv na kućnu adresu’

Svi drugi članovi Uprave i Nadzornog odbora, s izuzetkom bivšeg predsjednika NO-a Ivana Todorića, potpisali su sporazumni raskid s kompanijom odrekavši se pritom materijalnih prava koja im pripadaju iz ugovora o radu. Ivanu Todoriću ugovor o radu raskinut je jednostrano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo