PREMJEŠTAJU ZAGREPČANE KOJIMA JE POTRES UNIŠTIO DOMOVE: / Privremeno će živjeti u - hostelu; 'U dvorani imaju i stolni tenis'

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Oko 250 Zagrepčana čiji su domovi uništeni u potresu, trebalo bi iz Studentskog doma Cvjetno naselje biti prebačeno ZET-ovim autobusima u hostel Arena,

9.9.2020.
8:08
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Od potresa koji je uzdrmao Zagreb i okolicu prošlo je gotovo šest mjeseci. Hrvatski sabor bi trebao u petak izglasati Zakon o obnovi, a u međuvremenu gotovo 250 ljudi koji su privremeno smješteni u Studentski dom Cvjetno naselje ponovno će biti preseljeni.

Image
STUDENTI SE VRAĆAJU U CVJETNO, GRAĐANI KOJI SU OSTALI BEZ DOMA OČAJNI: /

'Ovo je previše za naše živce'

Image
STUDENTI SE VRAĆAJU U CVJETNO, GRAĐANI KOJI SU OSTALI BEZ DOMA OČAJNI: /

'Ovo je previše za naše živce'

Sustanari oštećenih u poplavama

Naime, dom se treba pripremiti za povratak studenata pa je Grad Zagreb za one koji su ostali bez svog doma pripremio smještaj u hostelu Arena. Ondje je već šestero građana čiji su domovi teško stradali u nedavnim poplavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo informaciju da se provodi nalog o demobilizaciji Cvjetnog naselja i mobilizaciji ovog objekta Arena koji je u vlasništvu Grada. Mi smo pripremili objekt, maksimalno smo se potrudili da našim sugrađanima, iako im je i ovo privremeni smještaj, uistinu osiguramo najveći mogući komfor", rekla je za HRTOlivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Selidba autobusima

Selidba u 117 soba sa 239 kreveta i zasebnim kupaonicama bit će organizirana ZET-ovim autobusima. "To su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe. Imamo zajedničke dvorane za sastanke i druženja. Pripremili smo dvorane za sportski sadržaj, stavili smo stolni tenis. Vodimo i dandanas karantenu gore na Tomislavcu, tako da smo u potpunosti, što se tiče tih mjera, spremni", rekao je Goran Kršnjavi, voditelj Holdingove podružnice "Vladimir Nazor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, do 15. rujna je otvoren natječaj za dodjelu novčane pomoći u iznosu od 30 posto procijenjene štete, a na raspolaganju su i 23 gradska stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo