AMERIČKI BEATLESI / Preminuo pjevač legendarnih Monkeesa

Image
Foto: AP

Jones i njegova tri partnera, Mickey Dolenz, Michael Nesmith i Peter Tork s televizije su krenuli na pozornicu i snimili nekoliko hitova koje su prodali u milijunima primjeraka, među ostalim "Last Train to Clarksville" i "I'm a Beliver".

29.2.2012.
22:41
AP
VOYO logo

MIAMI - DavyJones, bivši pjevač američke pop grupe The Monkees, planetarno popularne 60-tih godina prošloga stoljeća, umro je u srijedu u bolnici na Floridi od posljedica srčanog udara, objavili su medicinski izvori.

Jones (66), rođen u Manchesteru u Engleskoj, postao je idol tinejdžera diljem svijeta predvodeći kvartet koji je nastupao u NBC-jevoj humorističnoj seriji "The Monkees", nadahnutoj filmom o Beatlesima "A Hard Day's Night" i prikazivanoj od jeseni 1966. do kolovoza 1968. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jones i njegova tri partnera, Mickey Dolenz, Michael Nesmith i PeterTork s televizije su krenuli na pozornicu i snimili nekoliko hitova koje su prodali u milijunima primjeraka, među ostalim "Last Train to Clarksville" i "I'm a Beliver". Grupa je do kraja karijere 1970., i nekoliko kasnijih ponovnih okupljanja, ukupno prodala 65 milijuna ploča diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo