Preminula novinarka Dušanka Halužan

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je u 47. godini umrla novinarka, višegodišnja članica Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Dušanka Halužan, izvijestili su iz HND-a.

14.1.2014.
9:00
VOYO logo

Redaktorskim i novinarskim radom počela se baviti u Večernjem listu, u prvoj polovici 90-ih, a posljednjih 17 godina novinarske karijere radila je u izdanjima Europapress holdinga. Posljednji radni angažman imala je u Areni do gašenja toga tjednika.

Dušanka Halužan je studirala filozofiju i lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i bila je dobitnica Rektorske nagrade Zagrebačkog sveučilišta. Bila je i dugogodišnja istaknuta članica Hrvatskog saveza za esperanto, predavačica esperanta i koautorica udžbenika za esperanto, a koncem 80-ih i članica hrvatske glazbene skupine Ayllu, s kojom je izvodila bolivijansku glazbu svirajući puhačke instrumente sikusu (panovu frulu) i kene (indijansku flautu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj novinarke bit će u četvrtak, 16. siječnja, u 15 sati iz mrtvačnice na groblju u Kraljevom Vrhu, kod Zaprešića, navodi se u priopćenju HND-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo