Premijerka ljuta na prezimenjaka

23.8.2011.
20:13
VOYO logo

U Vladi tvrde da je šef HSLS-a u utorak ujutro izreka neistine.

"Vlada RH odnosno resorno Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva nije nipošto preuzelo inicijativu HSLS-a za izmjenu Zakona o mirovinskom osiguranju. Očito je da čelnik HSLS-a uopće ne zna točan naziva propisa kojim se uređuje ova materija. Zakon o mirovinskom osiguranju se uopće ne mijenja, kao što tvrdi Darinko Kosor nego je ova materija regulirana Zakonom o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da je na inicijativu premijerke Kosor u veljači ove godine osnovano Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe koje u svom sastavu ima sve umirovljeničke stranke i udruge, koje na svojim sjednicama razmatra sva pitanja od važnosti za umirovljeničku populaciju, pa tako i navedenu zakonsku materiju.

'HSLS se reklamira u predizborne svrhe'

Iz Banskih dvora poručuju da je netočna tvrdnja Darinka Kosora, kako je na inicijativu HSLS –a došlo do pokretanja postupka izmjene navedenih propisa. Navode da je međuresorna radna skupina, u čijim radu sudjeluju i socijalni partneri te predstavnici obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova i svih institucija vezanih za provedbu navedenog zakona, startala sa radom već u svibnju ove godine i da je do srpnja, kada je HSLS uputio peticiju, održala četiri sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacrt izmjena Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima je bio već gotov i usuglašen sa članovima međuresorne radne skupine u trenutku dobivanja HSLS-ove peticije, tvrde u Vladi.

"Sve izrečene tvrdnje HSLS-a imaju jedino za cilj iskoristiti u svoje propagandne i predizborne svrhe Vladin zakonski prijedlog koji je raniji i bitno različit od neprihvatljivog prijedloga HSLS-a", zaključuju u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107150709006 arti-201107300062006 arti-201108160139006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo