Premijer o rekordnoj nezaposlenosti mladih: Statistike su varljive

"Te statistike su jako varljive i nisu baš točne. Morat ćemo točno vidjeti što znači statistika od 52 posto nezaposlenih, radno aktivne populacije do 25 ili 29 godina.

13.11.2013.
10:04
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović u Parizu je sudjelovao na sastanku šefova država i Vlada Europske unije gdje su dogovorili i proračunski okvir za sljedeću godinu. Dogovoreno je da će se dio novca uložiti i u zapošljavanje mladih, jer Hrvatska je pri vrhu ljestvice nezaposlenosti - brojke pokazuju da smo treći u Europi po nezaposlenosti mladih.

Neobična brojka

"Te statistike su jako varljive i nisu baš točne. Morat ćemo točno vidjeti što znači statistika od 52 posto nezaposlenih, radno aktivne populacije do 25 ili 29 godina. Ta je brojka, najblaže rečeno, neobična. Hrvatska sigurno ima iznad prosjeka nezaposlenost mladih, ali baš toliki postotak nema", poručio je premijer Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i pokretanje postupka prekomjernog deficita ističući kako Vlada od prvog dana provodi reforme no pitanje je koliko treba duboko rezati. "Moramo se još malo strpjeti. Troškovi su veliki, nešto smo smanjili, no to još uvijek nije dovoljno", rekao je Milanović.

'Neće biti nikakvih drama'

"Mi neke troškove ne možemo izbjeći, dugove moramo vraćati. Sljedeće godine imamo 2,5 milijardi samo od kamata više, to je dug koji je netko napravio i ozbiljna država to treba vratiti. To je politički i financijski kredibilitet Vlade. Znam da to građanima ne zvuči kao božićna melodija, ali je to tako. Neće biti nikakvih drama, ali trebat će nam još barem dvije do tri godine da se stavimo u okvire europskih standarda", poručio je Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo