PREMIJER PLENKOVIĆ IZNENADIO APSOLUTNO SVE: / Vlada će prihvatiti sve zahtjeve Inicijative '67 je previše'!

Image
Foto: Pixsell

'Čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju'

19.9.2019.
10:36
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak da je Vlada čula poruku naroda i odlučila da će u cijelosti preuzeti prijedloge inicijative "67 je previše" i Hrvatskom saboru uputiti prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

"Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijative '67 je previše' i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana. Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku - čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cijelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju", rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTRI KOMENTIRALI REFERENDUM '67 JE PREVIŠE': /

'Imali smo mi te rasprave i prije. Razgovarat ćemo'

Image
MINISTRI KOMENTIRALI REFERENDUM '67 JE PREVIŠE': /

'Imali smo mi te rasprave i prije. Razgovarat ćemo'

Plenković komentirao slučaj Duhaček

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da su sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva, pa tako i Hrvatske, te da od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića očekuje izvješće o policijskom privođenju Indexova novinara Gordana Duhačeka.

"Očekujem cjelovito izvješće ministra unutarnjih poslova i ministra pravosuđa o toj temi. U ovom trenutku kazat ću još jednom da su sloboda govora i sloboda medija temelj svakog demokratskog društva, pa tako i Hrvatske. Smatramo da moramo ustrajati na najvišim standardima koje imamo i njih se pridržavati", rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.09.2019., Zagreb - Gordan Duhaček, kolumnist portala Index, pušten je nakon što je danas završio na ispitivanju u policiji. Proglašen je krivim na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu. Zbog vrijeđanja policije, odnosno zbog tvita u kojem je napisao skraćenicu ACAB, kažnjen je novčanom kaznom od 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune. Foto: Filip Kos/PIXSELL

Istaknuo je kako je čvrstog uvjerenja da, bez obzira je li riječ o kršenju ili ne pojedinog zakona, moraju uvijek s posebnim obzirom pristupati novinarima i slobodi medija uopće. "Očekujem tu mala pojašnjenja", rekao je. Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je u ponedjeljak u zagrebačkoj zračnoj luci zbog neodazivanja na poziv policije, koja ga je ranije obavijestila da dođe na razgovor zbog navodnih prekršaja protiv javnog reda i mira, priopćila je ranije zagrebačka policija.

Ministar Božinović rekao je pak da je od glavnog ravnatelja policije zatražio izvješće o slučaju privođenja i uhićenja Duhačeka te odbacio tvrdnje da Vlada ograničava medijske slobode ili zastrašuje novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo