nitko nije stradao / Premijer: 'Dosad se iz Izraela vratilo 69 Hrvata, očekujemo povratak još njih stotinu'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell/Profimedia

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je u nedjelju da je u Izraelu 180 hrvatskih državljana, a riječ je o turistima, hodočasnicima i Hrvatima koji žive u Izraelu. Od tog broja je 160 hodočasnika Hrvata koji su se zatekli u tri grada u Svetoj Zemlji - Betlehemu, Nazaretu i Jeruzalemu - i nitko od njih nije ugrožen niti je stradao

10.10.2023.
15:33
Sanjin Strukić/Pixsell/Profimedia
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da se dosad 69 hrvatskih državljana vratilo iz Izraela zahvaćenog napadima palestinskog pokreta Hamas, a da se tijekom dana očekuje povratak još njih stotinu.

Premijer je u utorak ponovio jučerašnju izjavu da prema dostupnim podacima nema stradalih hrvatskih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada nemamo nikakve podatke koji bi govorili da je bilo tko od naših državljana ozlijeđen ili ugrožen što je s obzirom na okolnosti itekako dobro", rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu. 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je u nedjelju da je u Izraelu 180 hrvatskih državljana, a riječ je o turistima, hodočasnicima i Hrvatima koji žive u Izraelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE SMIRUJE SE /

Iz Hamasa uputili jezivu poruku Izraelcima: 'Za svaki vaš napad, ubit ćemo jednog taoca'

Image
NE SMIRUJE SE /

Iz Hamasa uputili jezivu poruku Izraelcima: 'Za svaki vaš napad, ubit ćemo jednog taoca'

Od tog broja je 160 hodočasnika Hrvata koji su se zatekli u tri grada u Svetoj Zemlji - Betlehemu, Nazaretu i Jeruzalemu - i nitko od njih nije ugrožen niti je stradao, rekao je u ponedjeljak navečer direktor Dječjeg doma u Betlehemu fra Sandro Tomašević.

Palestinski pokret Hamas počeo je u subotu iz Gaze munjeviti napad na Izrael raketiranjem, infiltriranjem svojih boraca na jug Izraela gdje je ubijao te uzimao taoce, a među njima ima i stranih državljana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorska vlada priopćila je ranije u utorak da je među 101 putnikom koji su ujutro stigli iz Tel Aviva u Podgoricu zrakoplovom crnogorske nacionalne aviokompanije “To Montenegro” bilo hrvatskih državljana no nije navela njihov broj. 

Pogledajte video: Izrael ga naziva 11. rujna i Pearl Harborom u jednom. Netanyahu kaže: Tek početak odmazde. Izvještaj o krvavom ratu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo