Premijer bi trebao pomoći, a ne šetati toplim sobama

"Premijer je izašao iz tople sobice u drugu toplu sobicu, pa je shvatio da se nešto događa.

7.2.2012.
17:54
VOYO logo

Izjavila je to Jadranka Kosor na konferenciji za novinare na kojoj je osim problema vezanih uz vrijeme i snijeg te kritika vezanih uz to iznijela stav svoje stranke i o temama kao što je pomoć MMF-a, podizanje PDV-a i imenovanje Srećka Ferenčaka u Nadzorni odbor JANAF-a.

Kad je riječ o angažmanu MMF-a, Kosor je kazala kako je SDP-ova politika u oporbi bila kratkovidna, jer nisu htjeli podržati tadašnji HDZ-ov Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Pritom je podsjetila kako je SDP potpisao i sindikalni zahtjev za izmjenu Zakona o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas iznose kontradiktorne izjave iz kojih se nazire da će se smanjivati masa plaća. Kako će to napraviti, a da se ne diraju kolektivni ugovori? Upravo je Milanović potpisao sa sindikatima da se taj Zakon neće dirati", poručila je Kosor.

Kako piše Business.hr, šefica HDZ-a je izbor Srećka Ferenčaka u NO JANAF-a nazvala blamažom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vlada ima probleme u komunikaciji'

"Povlačenjem te odluke, kod Vlade se vidi veliki problem u komunikaciji. Najavili su i dodatni Vladin ured koji će preispitivati tko smije biti u javnim tvrtkama, a to je dodatni trošak", kazala je Kosor, te ujedno pozvala vladajuće da se vrate modelu javnih natječaja.

Nije željela dati prognozu hoće li Hrvatskoj biti snižen kreditni rejting, kazavši samo da je bi njezino okončanje pregovora s EU moglo pripomoći da se to ne dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike