Niz nepravilnosti u Zadru / Preimenovat će glazbenu školu u katoličku da ravnatelj može ostati na poziciji bez javnog natječaja?

Image
Foto: Shutterstock

Nadzorom je utvrđeno niz nepravilnosti u radu školskih tijela

19.12.2020.
11:23
Shutterstock
VOYO logo

Prosvjetna inspekcija dobila je opsežan dopis o neregularnom izboru ravnatelja zadarske Osnovne glazbene škole sv. Benedikta.

Trenutni ravnatelj je Igor Cecić, a osnivač škole Benediktinski samostan sv. Marije. Do roditelja čija djeca pohađaju glazbnu školu došla je neslužbena informacija kako će promjenom Statuta ona biti preimenovana u Katoličku osnovnu glazbenu školu sv. Benedikta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom slučaju osnivač bez raspisivanja javnog natječaja može imenovati ravnatelja", rekli su roditelji koji žele ostati anonimni za Slobodnu Dalmaciju.

Opisali su i kako je Cecić Školski odbor prilagodio vlastitim potrebama - jedna od članica njegova je supruga, dok je s drugim članom u kumskoj vezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOBAR POSAO U NOVALJI /

Potraga donosi: Vodi gradsko Vijeće, ali i Povjerenstvo za projekte na kojima rade ona i njen suprug. Grade i bez građevinske dozvole...

Image
DOBAR POSAO U NOVALJI /

Potraga donosi: Vodi gradsko Vijeće, ali i Povjerenstvo za projekte na kojima rade ona i njen suprug. Grade i bez građevinske dozvole...

"Kada je došlo vrijeme za reizbor ravnatelja Cecića, znajući da na glasovanju Učiteljskog vijeća i zbora radnika ne bi dobio većinu, on je odlučio taj važan, demokratski i zakonom propisan dio obavezne procedure jednostavno preskočiti. Niti je bilo predstavljanje njega kao jedinog kandidata i njegovog programa, niti je sazvana izborna sjednica, niti je imenovano izborno povjerenstvo, niti je bilo glasačkih listića, niti je dobio natpolovičnu većinu kao jedini kandidat. Djelatnici škole nisu bili pozvani da glasuju o kandidatu niti su imali zakonom zajamčenu mogućnost da biraju. On je jednostavno sam sebe opet postavio na mjesto ravnatelja uz, blagoslov osnivača i Školskog odbora, neregularno i nezakonito", izjavili su.

Prosvjetna inspekcija je reagirala na dopis roditelja te u dva nadzora utvrdila niz nepravilnosti u radu školskih tijela, među njima i nepropisno zapošljavanje učitelja gitare, koji je prema navodima roditelja u jako dobrim odnosima s ravnateljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cecić je mandat stavio na raspolaganje i razriješen je 8. prosinca, ali je istog dana na internet stranici škole osvanula jednoglasna odluka Školskog odbora da se "vršiteljem dužnosti ravnatelja Osnovne glazbene škole sv. Benedikta imenuje I. C. iz Zadra".

Roditelji su zbog informacije o promjeni škole u katoličku uvjereni da će Cecić ostati ravnatelj bez obzira na inspekcije, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo