JOŠ 15 DJELATNIKA U SAMOIZOLACIJI / Predstojnik Petrove za RTL: 'Rađaona je dezinficirana i spremna za prihvat rodilja'

Zaraženi liječnik u Petrovoj je, kako je sam otkrio, bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža

5.10.2020.
16:41
VOYO logo

Kod jednog liječnika u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj utvrđena je prošle noći zaraza koronavirusom, zbog čega je provedena dezinfekcija u rodilištu, koje je sada ponovno spremno za porode, kazao je za RTL predstojnik Klinike Slavko Orešković.

Image
nema simptoma /

Petrova: Zbog jednog zaraženog liječnika u tijeku dezinfekcija rodilišta

Image
nema simptoma /

Petrova: Zbog jednog zaraženog liječnika u tijeku dezinfekcija rodilišta

''Kolega se testirao nakon što je saznao da je jedan član njegove obitelji pozitivan i nalaz kod njega je bio pozitivan. Uredno nas je obavijestio i mi smo kontaktirali njegove kontakte. Danas smo proveli epidemiološki izvid i on je u izolaciji s obzirom na to da je pozitivan. Epidemiolozi su preporučili za još 15 djelatnika da budu u samoizolaciji. Trenutno nitko od njih 16 nema simptome koji bi upućivali na ozbiljnost bolesti'', istaknuo je Orešković.

''S obzirom na to da smo jutros imali praznu rađaonicu, proveli smo dezinfekciju i provjetravanje svih tih prostora radi drugih trudnica koje će doći, a s kolegama u bolnici Merkur smo dogovorili da ako dođe rodilja u Petrovu da je odmah uputimo u Merkur. I tijekom dopodneva takve su rodilje bile dvije i rađanica je nakon nekoliko sati potpuno spremna i radi normalno za prihvat svih rodilja koje će doći roditi'', kazao je Orešković.

''Dvije trudnice – jedna za indukciju porođaja, a druga sa slabim trudovima, su prebačene u Merkur i nije bilo problema s transportom, one ostaju u Merkuru, tako smo dogovorili. I mi njima znamo tako pomoći ako se pokaže da ne mogu roditi kod njih u Merkuru, to je komunikacija i kolegijalnost koja mora postojati i postoji između nas'', zaključio je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Trpimir Goluža (PIXSELL)

Goluža: 'Za razliku od Trumpa, mjeru izolacije ću u potpunosti poštivati'

Predstojnik Klinike nije rekao o kome je riječ, ali da je on taj koronavirusom zaraženi liječnik u Petrovoj otkrio je na Facebooku sam Trpimir Goluža, i to , kako je objasnio ''potaknut brojnim upitima, izrazima zabrinutosti, podrške i spremnosti za pomoć'', kazavši da se možda zarazio tijekom poroda jedne pacijentice za koju je molekularno dokazano da je COVID pozitivna.

''Iako smo poštovali sve principe i u cijelosti proveli proceduru korištenja zaštitne odjeće i opreme te postupanja tijekom rizičnog kontakta sa zaraženom osobom, postoji mogućnost da sam tom prilikom i zaražen. No, to je rizik kojega smo svjesni i kojeg prihvaćamo kad se odlučimo biti na pomoći ugroženim ljudima. Određena mi je mjera izolacije u narednih 10 dana. Za razliku od predsjednika Trumpa, mjeru ću u potpunosti poštivati. Hvala svima na brizi i dobrim željama'', poručio je Goluža, inače 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo