Ksenofobija na djelu / Predstavnica stanara promijenila bravu na zgradi zbog straha od izbjeglica, susjedima ne da ključ

Image
Foto: Libela.org

Predstavnica stanara u zgradi na zagrebačkoj Trešnjevci promijenila je bravu na ulazu u zgradu i odbija drugim stanarima dati ključ zbog straha od izbjegličke krize

18.9.2015.
15:51
Libela.org
VOYO logo

Predstavnica stanara zgrade u Novoj cesti 4 na zagrebačkoj Trešnjevci promijenila je bravu na stražnjem ulazu u zgradu te stanarima odbija dati ključ. 

Susjedima je ostavila obavijest kako se smije koristiti samo prednji ulaz zbog ugrožene sigurnosti zbog 'izvanrednog stanja u zemlji izazvanog izbjegličkom krizom', prenosi Libela.org.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je usprkos opetovanim molbama te opomenama stražnji ulaz konstantno otključan te više puta stražnja vrata širom otvorena, imali smo nekoliko provala u stanove u zgradi tijekom ljeta. Iz sigurnosnih razloga, kako bi zaštitili imovinu te imali neometan život u stanovima, brava na stražnjem ulazu je izmijenjena. Ključ nije moguće dobiti", napisala je.

Image
Foto: Libela.org
Image
Foto: Libela.org

(Foto: Libela.org)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim da koristite prednji ulaz u zgradu te da isti iz sigurnosnih razloga (izvanredno stanje izbjegličke krize u zemlji) zaključavate u periodu od 23 sata navečer do 6 sati ujutro. Ukoliko ulazite ili izlazite iz zgrade u to doba molim zaključajte vrata iza sebe čak i ako ste ih našli otključana. Molim ne puštajte nepoznate osobe u zgradu", dodala je.

Time je dala do znanja kako izbjeglice smatra opasnim osobama koje u Hrvatsku, točnije na Trešnjevku, dolaze pljačkati hrvatske građane, pritom zaboravljajući da su dosad u zgradu provaljivali bijeli i uzoriti Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Libela je na cjelokupnu situaciju pokušala dobiti i komentar predstavnice stanara.

"Ne, nemam nikakvu izjavu za medije. Bez komentara", poprilično iznerviranim tonom prekinula je razgovor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo