Štićene osobe / Predsjednik, premijer, ministri i njihove obitelji imat će još veće osiguranje

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Štićene osobe će se, prema potrebi, u skladu sa sigurnosnom procjenom, prevoziti u blindiranim vozilima

16.10.2020.
9:46
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Pripadnici Uprave za posebne poslove sigurnosti pojačavaju osiguranje štićenih osoba i objekata u kojima se one kreću i žive. Također se pojačavaju mjere osiguranja u prometu, saznaje Jutarnji list od izvora bliskih policiji.

To znači da će se pojačati fizičko osiguranje svih najviših državnih dužnosnika, uključujući predsjednika, premijera, ministara obrane, unutarnjih i vanjskih poslova, ali i njihovih obitelji. Također se pojačava i osiguranje ostalih štićenih osoba koje su prema važećoj Uredbi podijeljene u tri kategorije, piše dnevnik petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, pojačat će se i broj vozila u štićenoj koloni kojom se prevozi štićena osoba. Štićene osobe će se, prema potrebi, u skladu sa sigurnosnom procjenom, prevoziti u blindiranim vozilima. Na pitanje kada ovo stupa snagu, sugovornik Jutarnjeg lista iz policije odgovorio je: "Odmah".

Odluka o pojačanju mjera osiguranja štićenih osoba donijeta je nakon terorističkog napada Daniela Bezuka i teškog ranjavanja policajca ispred zgrade Vlade. Nadležne sigurnosne i policijske službe napravile su reviziju po stojećih sigurnosnih procjena te je zaključeno kako je potrebno pojačati osiguranje. Ta informacija koincidira s jučerašnjom izjavom premijera Andreja Plenkovića da "treba ispitati je li predsjednik Vlade bio meta napada". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurnosna situacija u zemlji nakon oružanog napada na sjedište Vlade i ranjavanja policajca definitivno je pogoršana i u skladu s time donijete su nove sigurnosne mjere", kaže sugovornik. 

Sada je praksa da kolonu čini vozilo sa štićenom osobom kojoj je sprijeda i straga vozilo zaštite. U skladu sa sigurnosnom procjenom, od sada će se standardnoj koloni dodavati dodatna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo