A ČLANOVI PO 29.000 / Predsjednik Fine ima plaću 31.000 kuna bruto: Već je čak i od one ministra Marića, koji mu je nadređen

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

U Financijskoj agenciji je zaposleno ukupno 10 direktora, koji samostalno rukovode organizacijskim jedinicama

13.10.2021.
15:00
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine, ima bruto plaću 31.000 kuna, što je oko 20.000 kuna neto, doznaje Andrea Topić za Index. Čovićeva plaća je tako veća od plaće njegova nadređenog, ministra financija Zdravka Marića, a veća je i od od plaća gotovo svih ministara u hrvatskoj vladi.

Direktor državne agencije ima za sedam i pol tisuća kuna veću plaću od ministrice Nataše Tramišak i za 4500 kuna veću plaću od ministra rada Josipa Aladrovića. Index piše da iz nekog razloga Čović uopće nema obavezu predavati imovinsku karticu. Fina je za Index otkrila informacije o plaćama Uprave, ali još uvijek ne i o plaćama desetak direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravljačku funkciju u Fini obavlja Uprava, koja se sastoji od tri člana. Plaća predsjednika Uprave iznosi 31.000 kuna bruto, a članova Uprave 29.000 kuna bruto. Četiri od pet članova Nadzornog odbora Fine primaju mjesečnu novčanu naknadu u iznosu od 2000 kuna neto, a peta članica je saborska zastupnica, kojoj, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ne pripada novčana naknada.

U Financijskoj agenciji je zaposleno ukupno 10 direktora, koji samostalno rukovode organizacijskim jedinicama, četiri direktora poslovnih sektora i četiri direktora podrškovnih sektora te tri direktora službi pri Upravi, od kojih je jedno mjesto upražnjeno", odgovorili su na upit Indexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su članovi?

Članovi Uprave Fine, čija je plaća 29.000 kuna bruto, su Branko Malenica i Vinka Ilak. O Malenici se ne zna puno, Vinka Ilak je HDZ-ovka, kao i Čović, a oni troje odabrani su u Upravu Fine na prijedlog Vlade na zatvorenom dijelu sjednice.

U Nadzornom odboru Fine sjede predsjednica Ivana Radeljak Novaković, zamjenik predsjednice Milan Kovač i članovi Davor Mikulić, Grozdana Perić i Zvonko Šakić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo