SMIRIVANJE DOJMOVA / Predsjednik DVD-a Podstrana: 'Dica i starčad su plakali, zapomagali'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'U našem je društvu 13 profesionalnih vatrogasaca. Oni od države nemaju ništa. Od opreme imamo jedno kombi vozilo, 12-metarske ljestve, džip i tri vozila za gašenje šumskih požara', tvrdi Slavko Ružić

19.7.2017.
8:25
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik DVD-a Podstrana Slavko Ružić za Večernji list komentirao je požare koji su poharali Dalmaciju te je rekao kako u 33 godine vatrogastva nije vidio ovakav požar. Kaže kako je bilo dramatično te da im zbog bure zračne snage u ponedjeljak nisu mogle pomoći. 

"Tribalo bi dat naređenje da oko svake kuće mora bit čisto, a ne ovako da su kuće zarasle, protupožarni putovi neuređeni. U našem je društvu 13 profesionalnih vatrogasaca, na plaći općine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalih 80 posto su dobrovoljci. Oni od države nemaju ništa. Od opreme imamo jedno kombi vozilo, 12-metarske ljestve, džip i tri vozila za gašenje šumskih požara. Nije to dovoljno", rekao je Ružić.

Požar je prema Podstrani “iša’ planinom” i nisu ga “uspili uvatit”. "Zbog vitra ga kanader nije moga tuć, zakrenija je u gustu borovu šumu, spustio se do kuća. Al’ obranili smo ih. Mještani su se organizirali, skočile su udruge, došla nam Torcida. Stigli su u pomoć vatrogasci iz svih krajeva Hrvatske. Dica i starčad su plakali, zapomagali", kazao je Ružić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo