POSJETILA KASTAV / Predsjednica se prisjetila djetinjstva: 'Kada sam bila mala, stalno smo dolazili na 'Belu nedeju''

'Vidim da i danas tu ima najviše Grobničana', kazala je predsjednica u Kastvu

6.10.2019.
17:30
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je posjetila tradicionalnu kastavsku manifestaciju ''Belu nedeju'', a novinarima je potvrdila da je noćas uputila pismo francuskom predsjedniku Macronu sa zamolbom da se nastavi potraga za nestalim hrvatskim kapetanom Miškićem i ostalim članovima posade. 

Hrvatska predsjednica zamolila je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se razmotri odluka o obustavljanju potrage za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i njegovom posadom za koje mnogi vjeruju da bi mogli biti živi i deset dana nakon potonuća njihova broda Bourbon Rhodea, što se dogodilo 26. rujna na Atlantiku, oko 2000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Grabar-Kitarović zamolila je predsjednika Macrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od potrage  za kapetanom Dinom Miškićem i članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost da su živi, doznaje se iz Ureda predsjednice Republike. "Otišlo je to noćas... tako da još ne možemo očekivati odgovor," odgovorila je na upite novinara o pismu Grabar-Kitarović.

Image

Nasmijana predsjednica plijenila pažnju: Svi su htjeli selfi s Grabar-Kitarović

Image

Nasmijana predsjednica plijenila pažnju: Svi su htjeli selfi s Grabar-Kitarović

"I danas tu ima najviše Grobničana"

Za tradicionalnu manifestaciju i atmosferu u Kastvu rekla je da je na ''Beloj nedeji'' prekrasno, kao i uvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam bila mala, stalno smo dolazili na 'Belu nedeju', a vidim da i danas tu ima najviše Grobničana, barem po onom što sam vidjela, što su se ljudi javili", kazala je predsjednica koja je rodom s  Grobinšćine, razgovarajući s novinarima na čakavskom narječju.

Poželjela je svima da se danas i sutra dobro zabave u Kastvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bela nedeja" je tradicionalna sajamska priredba koja se prve nedjelje u listopadu održava u Kastvu u čast mladog vina, autohtone kastavske belice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo