ZMAJLOVIĆ U PROBLEMIMA / Predsjednica primila glavnog državnog revizora: najviše su je zanimali detalji afere Zagreb Tower

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Glavni državni revizor je predsjednici predstavio izvješća o obavljenim revizijama za 2015. godinu, a poseban naglasak je bio na poslu koji je obavilo Zmajlovićevo ministarstvo

1.12.2015.
11:26
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Iako je Državna revizija zaključila da nije postojao opravdani financijski razlog za preseljenje  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u skupi poslovni centar Zagreb Tower, nova privremena ravnateljica Fonda, u ujedno i savjetnica ministra Mihaela Zmajlovića, Milića Bijelić 26. listopada je potpisala da će za 4,7 milijuna kuna u iduće četiri godine unajmiti prostor u spomenutom objektu.

Ovaj potez tehničke vlade izazvao je burne reakcije u javnosti, a reagirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je na Pantovčaku primila glavnog državnog revizora Ivana Klešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klešić je predsjednici predstavio izvješća o obavljenim revizijama za 2015. godinu, a poseban naglasak je bio na poslu koji je obavilo Zmajlovićevo ministarstvo.

"Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na nepovoljno mišljenje revizije vezano uz poslovanje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i uvjetno mišljenje za Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Republike je izrazila zabrinutost nad predstavljenim nalazima revizije i utvrđenim nepravilnostima te svoje uvjerenje kako će nadležne institucije postupiti sukladno svojim ovlastima, štiteći interese Republike Hrvatske", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike