doprinos naroda / Predsjednica povodom Dana antifašizma: 'Postavljen je temelj za neovisnu državu koju smo obranili od velikosrpske agresije'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Svim hrvatskim građankama i građanima predsjednica je čestitala Dan antifašističke borbe

22.6.2016.
11:44
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima u povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, u kojoj ističe da je hrvatski narod sudjelovanjem na strani antihitlerovske koalicije, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom.

„Svojim sudjelovanjem na strani antihitlerovske koalicije hrvatski je narod, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom, a odlukama ZAVNOH-a postavljen je temelj za proglašenje Republike Hrvatske neovisnom državom, koju smo obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te povijesne zasluge hrvatskih antifašista stoga dostojanstveno obilježavamo, s punim poštovanjem prema svim poginulima tijekom Drugoga svjetskoga rata i svim žrtvama komunističkog režima nakon završetka rata.

Svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan antifašističke borbe“, navodi u čestitci Predsjednica Republike Grabar-Kitarović, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike