grabar-kitarović u poslanici / Predsjednica poslijepodne objavljuje datum izbora u TV obraćanju, želi da budu što prije

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbori se mogu održati 1., 8., 15. ili 22. studenog, a očekuje se da će to biti raniji datum, s obzirom na to da i predsjednica smatra kako je bolje da izbori 'budu što prije'

5.10.2015.
7:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak poslijepodne predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović trebala bi objaviti datum parlamentarnih izbora. Predsjednica dosad nije precizirala datum, no u obzir dolazi bilo koja nedjelju u studenom.

Time će i vlada Zorana Milanovića prijeći u status tzv. tehničke vlade. Predsjednica je, kao što je najavila, obavila većinu razgovora s liderima parlamentarnih stranaka o željenim datumima izbora, a svoju odluku koji je to datum objavit će javnosti u televizijskom obraćanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori se mogu održati 1., 8., 15. ili 22. studenog, a očekuje se da će to biti raniji datum, s obzirom na to da i predsjednica smatra kako je bolje da izbori “budu što prije”. U svom TV obraćanju, koje će trajati između 7 do 8 minuta, predsjednica će, osim objave datuma izbora, dati i kontekst parlamentarnim izborima. 

Govorit će o trenutačnoj situaciji u društvu, a usredotočit će se na teme koje je “iskristalizirala” kao probleme Hrvatske u svojim prethodnim razgovorima s predsjednicima hrvatskih političkih stranaka, predstavnicima sindikata, poslodavaca, akademske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon službene objave datuma kreće zakonski rok od dva tjedna za predaju kandidacijskih lista Državnom izbornom povjerenstvu. Nakon toga, idućih 48 sati, moguće su eventualne žalbe, nakon čega počinje službena kampanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo