neobične situacije / Predsjednica pleše bećarac, navija na utakmici, zabavlja se na raftingu: analiziramo njen imidž i što njime želi postići

Pohvalila se na Facebooku svojim pothvatom, a nas natjerala da se prisjetimo svih neobičnih situacija kojima predsjednica nije mogla odoljeti kada su kamere u blizini

15.8.2016.
22:31
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je svoj privatni odmor u Međugorju. I to ni manje ni više već raftingom niz Neretvu. 

Posljednji dan petodnevnog odmora u Hercegovini predsjednica Republike iskoristila je za rafting spustivši se kanjonom rijeke Neretve. Nakon toga uputila se u Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno mi je drago biti ovdje, ipak je ovo moj dom. Dolazim na Trsat na Velu Gospu od kako znam za sebe, evo kao predsjednica moram i u druge dijelove Hrvatske, ali ipak moram često dolaziti ovdje. Koristim ovu prigodu svim građanima čestitati blagdan Velike Gospe", kazala je predsjednica.

Upravo ovako moglo bi se sažeti prvih godinu i pol mandata Kolinde Grabar-Kitarović. Red radnih odmora, red državničkih posjeta i druženja s ljudima, red politike. omunikacijski stručnjaci misle kako predsjednica pokazuje dva potpuno različita lica.
 - jedno za političare, a drugo za narod. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona na svojim da tako kažem privatnim danima i putovanjima odaje osobu koja se želi svima dopasti. Koja je vrlo spontana, koja je do neke mjere i neobična", smatra Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.

Razvrstavanje ribe u tvornici, šivanje, vožnja kombajnom, građevinski radovi, vrtlarstvo, selfiji s građanima, isprobavanje novih helikoptera i auta
samo su dio šarolikih aktivnosti kojima se u mandatu bavila predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušava poslati poruku da je ona žena iz naroda, da je bliska običnom čovjeku. I vrlo često se da snimati u takvim situacijama", dodaje komunikacijska stručnjakinja.

Predsjednica je i strastvena navijačica pa nerijetko sportaše bodri i sa tribina, ali među građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada skine dres ne obraća se svima već samo svojim biračima. 

"Da tako kažem, onom dijelu biračkog spektra koji je zapravo nju izabrao za predsjednicu, ona čak uvodi i neke jezične konstrukcije koje nisu u svakodnevnoj komunikaciji", dodaje Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić misli kako predsjednica ne provodi populizam poput Bandićeva te da do sada nije izlazila iz svojih ovlasti iako se ponekad tako čini.

Unatoč tome što je Ured predsjednice već nekoliko puta nakratko premještala u različite gradove, Grabar-Kitarović još uvijek nije osvojila srca svih Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo imali predsjednike čija je popularnost dosezala i 70 i 80 posto, što znači da su daleko izašli izvan okvira svojih birača, onih koji su ih izabrali. Predsjedničina popularnost još nije dosegla još uvijek te brojke", smatra stručnjakinja.

Budući da je presjednica gotovo svaki dan na terenu na društvenim mrežama već su krenule šale na račun prvog gospodina s porukom - da izdrži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo