stav predsjednice / Predsjednica napokon reagirala na Ilčićevu izjavu: 'Odgovoran političar trebao bi se informirati o pojedinim temama'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Ukoliko nije ekspert za pojedino područje, u ovom slučaju endokrinološko, odgovoran političar trebao bi se o pojedinim temama informirati prije nego donese svoj vlastiti stav'

4.2.2018.
14:12
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je napokon komentirala izjave kontroverznog predsjednika Hrasta, Ladislava Ilčića za Novi list.

"U medijskom prostoru svakodnevna je zaglušujuća buka izjava pojedinih političara, koji nisu nužno i stručnjaci za pojedina područja. Ukoliko nije ekspert za pojedino područje, u ovom slučaju endokrinološko, odgovoran političar trebao bi se o pojedinim temama informirati prije nego donese svoj vlastiti stav, a posebno prije nego ga iznese u javnosti. Općenito smatram da se za mnoga važna pitanja u javnosti iznose mišljenja koja nisu stručna, što nekada dovode i do ugrožavanja zdravlja kao što je bio slučaj s cijepljenjem. Moj stav o jednakosti i ravnopravnosti muškaraca i žena ne očituje se samo u mojim izjavama, nego u cijelom mom životopisu i djelovanju", kazala je, a prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, predsjednik stranke HRAST Ladislav Ilčić prošlog tjedna zgrozio je javnost tijekom tribine o Istanbulskoj konvenciji u Studentskom domu 'Stjepan Radić' na kojoj je izjavio: "Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo