PREDSJEDNICA KREĆE U POLITIČKU AKCIJU ZBOG AFERE HOTMAIL: / Iz njenog Ureda objavili što namjerava učiniti

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
17.5.2018.
19:51
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zasad se nije puno izjašnjavala o aferi "Hotmail", no Nova TV javlja kako sada kreće u političku akciju. Pritom poručuje kako je ostavka potpredsjednice Vlade Martine Dalić razborit i odgovoran politički čin te ističe da nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne može ovisiti o jednom čovjeku, niti smije biti njegov talac.

Image
TKO JE SRUŠIO MARTINU DALIĆ? /

Ne zna se, pa su mediji krenuli s urnebesnim teorijama. Nije teško pogoditi tko je prvi osumnjičeni

Image
TKO JE SRUŠIO MARTINU DALIĆ? /

Ne zna se, pa su mediji krenuli s urnebesnim teorijama. Nije teško pogoditi tko je prvi osumnjičeni

"Jedini cilj toga procesa jest stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne gospodarske stabilnosti. To je strateški državni interes. Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike", poručili su iz Ureda Predsjednice i nastavili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa".

Otkazan put u Crnu Goru

Iz Ureda Predsjednice poručili su i kako bi se ona idući tjedan trebala sastati s premijerom Plenkovićem, među temema sastanka bit će i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog aktualne situacije oko Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također poručuju kako predsjednica do izbijanja afere Hotmail u javnost nije imala nikakvih saznanja o njoj niti je o tome bila izvještena od Sigurnosno obavještajne agencije

"Zbog aktualne situacije Predsjednica je otkazala put u Slovačku i Crnu Goru", poručili su iz Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Agrokor, predsjednica će s premijerom, piše Dnevnik.hr, na sastanku razgovarati i o demografskim mjerama, te svojoj želji za zajedničkom sjednicom Vlade.

Iz Ureda Grabar-Kitarović najavljuju da će uskoro objaviti i pripremljene mjere za demografsku obnovu te blokirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo