PREDSJEDNICA IZRAZILA SUĆUT POVODOM SMRTI IVE GREGUREVIĆA: / 'Njegov prerani odlazak je nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište'

Image
Foto: Pixsell

Legendarni hrvatski glumac Ivo Gregurević iznenada je u srijedu navečer umro u 66. godini života u Zagrebu

3.1.2019.
15:59
Pixsell
VOYO logo

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je izraze sućuti u povodu smrti glumca Ive Gregurevića istaknuvši da je njegov prerani odlazak nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište u kojemu je upisao vrhunska glumačka ostvarenja.

Image
IZNENADNI ODLAZAK VELIKANA HRVATSKOG GLUMIŠTA: /

Ovo su neke od najpoznatijih uloga Ive Gregurevića

Image
IZNENADNI ODLAZAK VELIKANA HRVATSKOG GLUMIŠTA: /

Ovo su neke od najpoznatijih uloga Ive Gregurevića

Jedinstven i neponovljiv pečat glumca

"S velikim žaljenjem primila sam vijest o smrti gospodina Ive Gregurevića, jednoga od velikana hrvatskog glumišta koji je u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri ostvario antologijske likove u kazališnim, televizijskim i filmskim ulogama. Jednako ga je voljela publika, kolege i redatelji, jer je svojom glumačkom energijom i osobnošću svakoj svojoj ulozi dao jedinstven i neponovljiv autorski pečat glumca koji osvaja jednostavnošću i čudesnom privlačnošću glume", napisala je predsjednica Grabar-Kitarović u izrazima sućuti upućenim Hrvatskom društvu dramskih umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki i nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište

"Osnivanjem Festivala u Orašju", dodala je, "u svoj rodni kraj doveo je filmske djelatnike pred publiku koja ih voli i cijeni, a svako festivalsko izdanje bila je priredba iskrenih emocija i pozivnica za novi susret u sredini koju je volio i kojoj se uvijek rado vraćao".

"Njegove uloge ostavljale su dojam bliskosti s publikom kao osobe koja je prisutna u našim životima u jednostavnosti, autentičnosti i snažnim izrazima emocija. Prerani odlazak Ive Gregurevića veliki je i nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište kojem će sigurno nedostajati jer je u njemu upisao vrhunska glumačka ostvarenja", stoji u sućuti predsjednice Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo