iz prepirki u destabilizaciju zemlje? / Predsjednica iz Kine zaprijetila Vladi oduzimanjem izvršnih ovlasti čim joj Ustav to dopusti

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zaprijetila je tehničkoj Vladi oduzimanjem izvršnih ovlasti čim joj to dopusti Ustav

17.10.2015.
16:34
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo
Image
'rekli su mi da ne gradimo zid' /

Milanović: 'Mađari imaju glasne saveznike i u Hrvatskoj, priželjkuju kaosu, neku bombu, potres...'

Image
'rekli su mi da ne gradimo zid' /

Milanović: 'Mađari imaju glasne saveznike i u Hrvatskoj, priželjkuju kaosu, neku bombu, potres...'

Vrlo ozbiljno izmjenjivanje poruka krenulo je istodobno između predsjednice Kolinda Grabar Kitarović i Vlade. Putem svoje Facebook stranice poručila je da od Vlade traži potpunu kontrolu državne granice te usmjeravanje migranata na službene granične prijelaze. Zoran Milanović najprije poručuje da je gradnja zida zadnja opcija njegove Vlade. 

"Jučerašnje priopćenje iz Berlina je tako jasno i pokazuje tko je u ovoj krizi i plemenit i organiziran i tko gleda korak dalje, a tko radi nekih svojih sitnih, palanačkih interesa gradi zidove. Bit će im žao nakon toga, a imaju svoje saveznike u Hrvatskoj, vrlo glasne, vrlo destruktivne. Neću reći da ih može biti stid, tako se razgovara s djecom. Stvar je u tome što oni nisu djeca, to su odrasli ljudi, oni to dobro znaju, samo priželjkuju kaos u Hrvatskoj, da eksplodira neka bomba, da nas pogodi potres od 10 stupnjeva Richterovih, da preplave rijeke, da progranici izmaknu kontroli i migranti, ali to se neće dogoditi", naglasio je premijer Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka Kolinde Grabar Kitarović izazvala je zatim oštru reakciju ministra unutarnjih poslova.

Na novinarsko pitanje da komentira izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović kako bi se sve izbjeglice trebale preusmjeriti na službene granične prijelaze poput Tovarnika, Bajakova, Ranko Ostojić je odgovorio da 'to ona s lakoćom može dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj poziv je da to dogovori s onima s kojima inače razgovara u New Yorku i slično, neka slobodno dogovori usmjeravanje na prijelaze i nećemo imati nikakvih problema", rekao je Ostojić zaključivši da bi se time Hrvatskoj olakšao posao.

Na njegovu izjavu, stigao je žestok odgovor iz Kine. Predsjednica je tehničkoj Vladi zaprijetila oduzimanjem izvršnih ovlasti čim joj to dopusti Ustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav", napisala je Grabar-Kitarović na svom službenom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo