PREDSJEDNICA I VLADA OSUDILI NAPAD NA VATERPOLISTE ZVEZDE / 'Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta'

Image
Foto: Pixsell

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na Twitteru komentirala je napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi

9.2.2019.
23:18
Pixsell
VOYO logo

Nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na Twitteru kratko komentirala incident te napisala da je "huliganstvo pošast suprotna idealima sporta".

"Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti", napisala je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huliganski napad osudila i Vlada RH

Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu, a predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, izjavio je u subotu za Hinu glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica vaterpolista "Crvene zvezde" danas nešto prije 14 sati napadnuta su na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Napala su ih petorica mladića, a jedan vaterpolist u tom je napadu lakše ozlijeđen.

"Vlada RH najoštrije osuđuje današnji huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom”, rekao je Milić Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđuju se činjenice i traže počinitelji

Policija intenzivno poduzima radnje kako bi utvrdila sve činjenice i otkrila počinitelje ovog divljačkog napada.

Napad na beogradske sportaše osudili su i brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i „Crvene zvezde” najavili su da će zbog tog napada zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo