Citirala Jona Snowa / Predsjednica HUP-a žestoko kritizirala političare i Vladu: 'Vašu neodgovornost skupo plaćamo!'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Dok je Deranja držala govor u prvom redu su sjedili ministrica Blaženka Divjak, Tomislav Ćorić, Darko Horvat i Zdravko Marić

10.6.2019.
11:36
Dalibor Urukalović/Pixsell
VOYO logo


Na Danu poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) predsjednica HUP-a Gordana Deranja u svom je govoru oštro kritizirala političare i Vladu, a citirala je i Jona Snowa iz zadnje epizode popularne serije Game of Thrones.

"Kad ljudi previše daju obećanja, riječi gube značenja. Tako i političari daju obećanja koja ne mogu ispuniti i to stalno gledamo. U kampanji govore jedno, a onda na vlasti drugo. U našoj politici riječi ne znače ništa. Želim poručiti članovima Vlade: Molimo vas, budite odgovorni jer vašu neodgovornost skupo plaćamo", rekla je Deranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Deranja držala govor u prvom redu su sjedili ministrica Blaženka Divjak, Tomislav Ćorić, Darko Horvat i Zdravko Marić.

Deranja je govor započela pozitivnom porukama i izrazom zadovoljstva snažnijim gospodarskim rastom na početku godine. Za to je čestitala i Vladi. No, nije sve tako pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomaci koje je Vlada narpavila u smjeru poreznog rasterećenja građana i poslodavaca itekako su se isplatili i donijeli neke pozitivne promjene. Vlada za sve te dobre pomake zaslužuje čestitke. Ali, tu ne smijemo staviti točku. Ne još. Jer promjene koje su napravljene su još uvijek premale", rekla je Deranja.

Naglasila je kak osu Hrvatska i njezino gospdoarstvo još uvijek u debelom zaostatku u usporedbi s drugima po gotovo svim parametrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Područja u kojima nismo među lošijima možemo nabrojati na prste jedne ruke. A to je tako jer hrvatske vlade, bez obzira na opciju koja je na vlasti, desetljećima obećavaju i najavljuju ozbiljne reforme, uglavnom samo u svojim planovima koje izlažu Bruxellesu, kada istupaju na ključnim konferencijama u zemlji i svijetu, pa i kada se obraćaju nama poslodavcima, a povremeno i onda kada se se obračaju građanima. No, prave, strukturne reforme sve ove godine", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo