uručila im i poklone / Predsjednica Grabar-Kitarović na Pantovčaku primila princa Charlesa i vojvotkinju Camillu

Oko 15 sati kraljevsku je obitelj na Pantovčaku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i počasna bojna brigada

14.3.2016.
15:28
VOYO logo

Zrakoplov s princom Charlesom i njegovom suprugom, vojvotkinjom Camillom, oko 14:30 sati sletio je u zračnu luku Pleso. 

Ispred zrakoplova je postavljen crveni tepih, na kojem ih je dočekala delegacija predsjedničina Ureda, uključujući sve odgovorne za sigurnosni protokol te savjetnici, a prisutan je bio i veleposlanik Britanije Ivan Grdešić. U pratnji kraljevskog para doputovali su i njihovi osobni tajnici i britansko kraljevsko osiguranje, a odmah nakon susreta na Plesu, kraljevski je par krenuo prema Pantovčaku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program posjeta kraljevske obitelji u Zagrebu 

  • 14:30 - princ Charles i vojvotkinja Camilla sletjeli su u zagrebačku zračnu luku. 
  • 15:00 - nakon rukovanja i kratkog upoznavanja na Plesu, princ i vojvotkinja krenuli su prema Pantovčaku gdje će im svečani doček upriličiti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 
  • 16:00 - kraljevski par će uspinjačom stići na Gornji grad. Tamo će ih dočekati gradonačelnik Milan Bandić. Razgledat će Crkvu sv. Marka, a potom će ih primiti premijer Tihomir Orešković u Banskim dvorima o čijoj će obnovi nakon raketiranja u Domovinskom ratu moći čuti kratko predavanje. Razgledat će i Kulu Lotrščak, Crkvu sv. Marka te će se upisati u zlatnu knjigu.
  • 17:00 - u Hrvatskom narodnom kazalištu sudjelovat će na obilježavanju 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea gdje će odgledati kratki program u izvedbi djece koja su pobijedila na natjecanju British Councila.
  • 18:30 - Kraljevski par će se ponovno vratiti na Pantovčak gdje će biti organizirana svečana večera s više od 60 uzvanika iz svih područja javnog života kojom će i završiti prvi dan njihova posjeta Hrvatskoj
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo