'Uza sve dužno poštovanje, taj svećenik je idiot'

14.7.2012.
13:09
VOYO logo

"Uza sve dužno poštovanje prema Crkvi, taj svećenik koji to kaže (da su ta djeca manje vrijedna, op.a.) je idiot. Zaista nemam drugu riječ", kazao je ministar Matić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Kazao je i da nema problema s tim da istospolni parovi odgajaju dijete. "Iako djeca u domovima u načelu imaju dobru skrb, nemaju obitelj. Imaju brižne tete koje paze na još 20-30 njihovih domskih prijatelja. Mislim da bi djeca bila sretnija da se o njima brinu dvije žene ili, ako baš hoćete, i dva muškarca − homoseksualca", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, otkrio je da nije odustao od objave Registra branitelja, kazavši da se radi punom parom i da je za objavu sve spremno.

"Gotovi smo, ali sada još provjeravamo neke zakonske pretpostavke.... Ne želim da nas neki pametnjakovići tuže", kazao je Matić najavivši objavu do kraja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i kako su ga branitelji zvali i tražili pomoć, a on je pomogao tako što je zvao kolege ministre "ako vidim da se u natječajima nije poštovala procedura zapošljavanja branitelja". Konkretno, zvao je ministre Željka Jovanovića i Rajka Ostojića te je bio "ugodno iznenađen kako su izašli ususret i poništili sporne natječaje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo