PREDIZBORNA PREGOVARANJA: / IDS nije odbio SDP, inzistiraju na programskoj koaliciji

Image
Foto: PIXSELL, Duško Marušić

Predsjednik IDS-a Boris Miletić opovrgnuo je u utorak pisanje nekih medija da je njegova stranka odbila SDP oko koalicije za predstojeće parlamentarne izbore.

25.8.2015.
14:44
PIXSELL, Duško Marušić
VOYO logo

Miletić je ponovio da IDS inzistira na programskoj koaliciji koja jamči realizaciju važnih projekata za Istru i njezine građane.

Nisu im važna mjesta na listi

"Ništa se nije promjenilo od nedjelje i od našeg susreta u Barbanu. Građanima Istre je važno da se realiziraju i provode projekti, a ne mjesta na listi. Mi inzistiramo na programskoj koaliciji", izjavio je Miletić za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako nema ovlasti, bez odobrenja tijela stranke, odlučiti o načinu izlaska stranke na izbore te ponovio kako će se Savjet IDS-a održati sredinom rujna i donijeti odluku o tome.

Image
POJAČAVAJU REDOVE: /

Kukuriku koaliciji pristupaju još dvije stranke

Image
POJAČAVAJU REDOVE: /

Kukuriku koaliciji pristupaju još dvije stranke

Odbacuju nagađanja o razlazu

Neki mediji u utorak su objavili kako je vodstvo IDS-a odlučilo da će odbiti SDP, barem dok se ne sastane Savjet kao središnje tijelo stranke, što znači da će SDP, HNS, HSU, Laburisti i A-HSS svoju koaliciju potpisivati bez IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se oglasio i glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza ističući kako činjenica da za nedavnog posjeta Barbanu predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića nije bilo nikakvih razgovora o programu koalicije govori da se ništa nije promijenilo u odnosima između IDS-a i SDP-a, pa tako niti oko dinamike donošenja odluka vezanih uz izlazak IDS-a na izbore.

Sponza je ponovio stav stranke da u koalicije može ulaziti isključivo na programskoj osnovi i kad dobije jasne odgovore o decentralizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju stav SDP-a o decentralizaciji

"SDP je taj koji mora jasno kazati što smatra da treba ostati na državnoj razini upravljanja, što smatra da treba prepustiti na razinu županija, gradova i općina, te kojom dinamikom i kojim provedbenim mjerama se hoće provoditi decentralizacija", poručio je Sponza dodavši da SDP do sada nije pokazao spremnost za razgovor oko te suštinske teme.

Ocijenio je da pritisak SDP-a da se pošto-poto potpisuje koalicija bez ikakvog programa nije dobar, te da IDS iz odgovornosti prema građanima na to ne može pristati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo