PRIVATNA IZLOŽBA / Predbožićna izložba oca i sina Jelisića: Tradicija će se nastaviti i dalje

Image

Privatna izložba akademskog kipara Pere Jelisića i slikara Davora Jelisića

30.11.2022.
13:00
VOYO logo

Protekle subote je u Zagrebu održana privatna, predbožićna izložba oca i sina, akademskog kipara Pere Jelisića i slikara Davora Jelisića.

Vrata svog stana, koji je konceptualno uređen kao galerijski prostor, a za ovu prigodu i pretvoren u pravo galerijsko ruho, brojnim su uzvanicima, ljubiteljima umjetnosti, otvorili Maja i Jonathan Cooper, serijski poduzetnici i poslovni anđeli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnu podršku u doživljaju 86 izloženih djela dala je likovna kritičarka Iva Körbler koja je istanula samozatajnost vrhunskog kipara Pere Jelisića, đaka slavnih kipara Kršinića, Augustinčića i Radauša, koji je među onim umjetnicima o kojima djela govore više od njih samih.

Brojni uzvanici su se osvjedočili u opravdanost te izjave prateći umjetnički put jednog od najistaknutijih članova HDLU-a kroz kiparska djela višestruko nagrađivanih skulptura Nikole Tesle, te kapljice iz opusa vode, a uz njih su predstavljeni i ženski aktovi,  te upečatljive skulpture Sunca i Mjeseca, te drugih životnih prizora izraženih kroz pokret i emocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Jelisić potvrđuje izreku da jabuka ne pada daleko od stabla. Nastavio je umjetničku obiteljsku tradiciju te izgradio prepoznatljiv, osebujan umjetnički stil koji se najbolje ogleda u rasponu djela od Koprene do Džungle koje smo imali prilike vidjeti u trenutnom postavu.

Ugođaju su doprinijela i dva glazbena broja. Prvi u izvedbi Krešimira Ferenčine, člana zagrebačke filharmonije  koji je izveo A. Corelli Allegro iz 3. sonate za violinu u C duru te drugi u izvedbi mlade čelistice Maša Biban Capponi, učenice 2. razreda srednje škole Elly Bašić koja je izvela Saint Seans - Allegro appassionato Op. 43.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba je imala i humanitarni karakter kroz donaciju dijela prihoda od prodaje Udruzi bolesnika oboljelih od melanoma.

Dobra tradicija će se prema riječima organizatora nastaviti i dalje, te ćemo i sljedeće godine imati priliku uživati u ovoj jedinstvenoj i nesvakidašnjoj poslastici na kulturnoj sceni Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo