PREOKRET U ISTRAZI / Predala se dvojica bjegunaca osumnjičena za sudjelovanje u pokušaju ubojstva splitskog kriminalca

Image
Foto: MUP

Jerko Radić i Ante Varnica nisu se predali policiji, nego su se javili u zatvor u Splitu

4.6.2023.
23:33
MUP
VOYO logo

Predali su se Jerko Radić (44) i Ante Varnica (42), osumnjičeni za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Josipa Čubelića (36) u Splitu.

Podsjetimo, policija je iste večeri objavila kako traga za četiri osobe koje se dovode u vezu s pucnjavom te su objavljene njihove fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je bio i Alen Radić (21), koji je četiri dana nakon pucnjave došao na policiju u pratnji odvjetnice i majke. Jerko Radić je Alenov stric. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu je 15. travnja odredio istražni zatvor 21-godišnjem Alenu Radiću, ali i ostaloj trojici koja su u bijegu.

Image
DOVELA GA MAMA /

Policija pobrojala za sve što točno terete jednog od napadača iz Splita koji se predao

Image
DOVELA GA MAMA /

Policija pobrojala za sve što točno terete jednog od napadača iz Splita koji se predao

Jerko Radić i Ante Varnica nisu se predali policiji, nego su se javili u zatvor u Splitu, doznaje Slobodna Dalmacija. Iz zatvora na splitskim Bilicama su nakon toga obavijestili policiju da su smjestili bjegunce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci privatno poznaju bjegunce?

"Danas poslijepodne u prostorije zatvora u Splitu predali su se 44-godišnjak i 42-godišnjak za kojim se tragalo", priopćila je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Slobodna Dalmacija piše kako takvom načinu predaje ne treba čuditi jer su pripadnici pravosudne policije održavali malonogometne turnire na terenima Jerka Radića. Stoga su u dobrim odnosima, pa je vjerojatno bilo lakše ispregovarati predaju s pravosudnim policajcima nego s MUP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čubelić, koji se povezivao sa splitskim kriminalnim podzemljem, ranjen je u nogu iz pištolja kalibra 9 milimetara. Istražitelji su na temelju dostupne snimke nadzorne kamere zaključili kako je za ranjavanje odgovoran Varnica. Čubelić je zapravo došao na dogovoreni sastanak, pri čemu je imao pancirku i oružje, što sugerira da se bojao za svoju sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo