povratak milijana brkića / Pred Vladom tjedan odluke: HDZ uvjeren kako nemaju alternativu, oporba kreće u bitku na većinu

Ministri i saborski zastupnici iz redova HDZ-a uvjeravaju da unatoč tankoj parlamentarnoj većini neće biti reprize debakla u Saboru

15.5.2016.
18:32
VOYO logo
Image
'kraj koalicije je blizu' /

Glavni ideolog MOST-a i savjetnik Bože Petrova podnio ostavku: 'Dosta je samozavaravanja!'

Image
'kraj koalicije je blizu' /

Glavni ideolog MOST-a i savjetnik Bože Petrova podnio ostavku: 'Dosta je samozavaravanja!'

Tri tjedna bez kvoruma, tri tjedna bez izglasavanja ijednog značajnog zakona. Takva situacija i kritike javnosti natjerale su dva potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a na ostavke, no njihovi stranački kolege vjeruju da će se ovoga petka ipak glasovati. 

"Kako je, tako je. Vjerujem, ponavljam, da smo shvatili ozbiljnost situacije, da će se povući određeni potezi, a to smo čuli i od predsjednika Kluba - da će se zastupnici disciplinirati i da ćemo s tankom većinom, ali ipak većinom moći kvalitetno donositi odluke", rekao je HDZ-ov zastupnik Željko Dilber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog čvršće discipline u Sabor se na jesen vraća i Milijan Brkić. Očekuje se i ponovna aktivacija Vijeća za sutradnju. HDZ-ovi ministri tvrde da s kolegama iz Mosta izvrsno surađuju.

"Na svakodnevnoj razini komuniciramo izuzetno korektno, izuzetno brzo rješavamo probleme. Kada bih to uspoređivao s onime prije, jer znam da sada brzo nazovete bilo koga telefonom i sve riješite, ja bih rekao da nema tu nekog problema između naše komunikacije", tvrdi ministar zdravlja Dario Nakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, problema u komunikaciji negdje ipak ima. Savjetnik potpredsjednika Vlade Bože Petrova i jedan od glavnih ideologa Mosta, Ivica Relković napustio je savjetničku poziciju kako bi se posvetio organizaciji na terenu, i poručuje: 'Blizu smo pucanja'.

"Most neće ostati ni u kakvoj Vladi ni s kim radi samozavaravanja da će se stvari sutra popraviti, ako to sutra polako postaje 'malo sutra'. Kovačićev potez, a sada i moje napuštanje pozicije savjetnika, znači da je granica za nas vrlo, vrlo blizu", priopćio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u HDZ-u imaju odgovor i na to.

"Teško je, ali postoji i gore, a znate što je gore - da se vrati Zoran Milanović i SDP na vlast. To imajte uvijek na umu", upozorio je ministar prometa Oleg Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer strah od gubitka vlasti je, očito, vrlo snažan motiv.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo