Pred sam vrhunac turističke sezone Hvarane dočekala jako neugodna vijest

Grad Hvar će očito i ove godine muku mučiti da bi se adekvatno povezao s kopnom i svojim gostima omogućio kakav-takav prijevoz do našega najsunčanijeg škoja i obrnuto.

2.7.2014.
7:59
VOYO logo

Hvarane, koji vole isticati svoju gotovo 150 godina dugu turističku tradiciju, prije samog vrhunca turističke sezone snašla je jedna jako neugodna vijest.

Naime, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je, kako doznaje Slobodna Dalmacija, brodaru “Kapetan Luka” od srijede zabranilo daljnje održavanje linije Split-Milna-Hvar na kojoj je plovio katamaran Krilo od 15. svibnja i ona se, prema ugovoru s Gradom Hvarom, agencijama i hotelskom kućom Sunčani Hvar, trebala održavati sve do jeseni, točnije do 18. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Katamaran o kojem je riječ imao je polaske u 9.30 i 17.30 sati iz Splita, a iz Hvara u 11 i 19 sati, da bi inspekcija navodno utvrdila da Kapetan Luka ima suglasnost Agencije za obalni putnički linijski promet samo za izletničku, ali ne i redovnu sezonsku liniju.

Uglavnom, sada ćemo imati situaciju da brodar na koji smo se mogli osloniti, nažalost gubi pravo na plovidbu, a Jadrolinija, koja nas vozi u prastarim katamaranima, koja ne poštuje niti svoj vlastiti plovidbeni red i koja umjesto sat vremena od Hvara do Splita vozi sat i pol'', s ogorčenjem kaže Riki Novak, vlasnik agencije Pelegrini i predsjednik Udruge turističkih agencija grada Hvara, reagirajući što nacionalni brodar ne namjerava, niti može kompenzirati navedenu liniju, pa će zbog ovakve odluke usred sezone ponajviše trpjeti upravo gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude gora, Jadroliniji je odobreno uvođenje sezonske linije, iako nisu imali povećanje prometa od 30 posto, što uvjetuje zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo