doznajte što vas čeka / Pred nama je velika promjena vremenskih prilika: detalje donosi Dunja Mazzocco Drvar

Već smo debelo zagazili u jesen, a nakon nekoliko sunčanih posljednjih dana, pred nama je velika promjena vremena o kojoj će nam više reći Dunja Mazzocco Drvar

20.10.2017.
19:14
VOYO logo

Već smo debelo zagazili u jesen, a nakon nekoliko sunčanih posljednjih dana, pred nama je velika promjena vremena o kojoj će nam više reći Dunja Mazzocco Drvar.

Osim u riječkom i senjskom primorju, sutra još nema neke zamjetnije promjene. Ako bar dio vikenda želite iskoristiti u prirodi, predlažem da to svakako bude subota jer promjena počinje u nedjelju prijepodne. Postupno će se naoblačivati, a kiša će se do podneva proširiti na veći dio Istre te iz Gorskoga kotara prema Lici i Karlovačkoj županiji. Zapuhat će umjereno jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne već znatno dinamičnije: jugo duž cijele obale, na sjeveru oštro. Kiša će zahvatiti gotovo cijelu zemlju, očekuju se značajnije količine, na zapadu lokalno preko 50 litara po četvornom metru. Zapuhat će prolazno pojačan sjeverac s kojim će naglo i zahladiti.

U noći se pod Velebitom diže olujna bura, a u predjelima iznad 700 metara nadmorske visine padat će mokar snijeg. Neće se stvarati snježni pokrivač, ali će uz buru smanjivati vidljivost na cesti. Bura će puhati brzinom većom od 120 kilometara na sat, svakako će biti ograničenja u prometu, a vjetar će u nizinskome dijelu zemlje pojačati osjet hladnoće. Za ulazak u novi radni tjedan treba dakle pripremiti vodo i vjetronepropusnu odjeću i obuću topliju od one koju smo koristili u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako dugo toplo i sušno razdoblje se sigurno više neće ponoviti ove jeseni no ugodnih će dana ipak biti. Evo, na primjer, idući tjedan, čim vjetar stane odmah će biti i toplije. Ni neke ozbiljnije kiše nema na vidiku do kraja tjedna, a pogoršanje je izgledno tek u posljednjim danima listopada, pred blagdan Svih svetih. To ćemo, naravno, detaljnije pratiti i izvijestiti na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo