Pripremite kišobrane, trebat će nam tjedan dana

Subotnje jutro obilježila je kiša u većem dijelu zemlje i znatno niže temperature od proteklog tjedna.

24.8.2013.
17:17
VOYO logo

"Kad će stići izraženiji frontalni poremećaj povezan s ciklonom na Sjevernom Atlantiku i s njim u vezi se već u drugom dijelu noći i ujutro očekuje jače grmljavinsko nevrijeme, mjestimice na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, zatim će se proširiti na sjeverozapadno područje i sjevernu Dalmaciju", rekla je Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi i grmljavina

Glavnina kiše bit će u sjeverozapadnim krajevima poslijepodne i navečer.Također, u Slavoniji i na dijelu srednjeg te južnog Jadrana prijepodne će biti još djelomice, mjestimice i pretežno sunčano, a poslijepodne se također očekuje promjenjiva naoblaka i lokalni pljuskovi i grmljavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura će biti slična ili još malo niža nego danas, pa bi tako na kopnenom području trebalo biti većinom između 20 i 25 stupnjeva, a u većem dijelu Hrvatske najviša temperatura će biti između 20 i 26, u Dalmaciji od 25 do 29 stupnjeva. Promjenjivo i nestabilno vrijeme očekuje se i idući tjedan. Kako sada pokazuju meteorološke karte, cijeli tjedan bit će pljuskova i kiše. "Bit će povremeno i kiše i to najviše u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom. Izraženiji pljuskovi s grmljavinom mogući su u utorak u Dalmaciji, a u srijedu ponovno mjestimice u kopnenom području", kaže Stojanović.

Još mjesec dana ljeta

Vrući ljetni dani i visoke temperature su, čini se, iza nas, ali još ne trebamo u ormare pospremiti kratke hlače i majice. "Čak i astronomski gledano, još uvijek je pred nama, gotovo mjesec dana ljeta. Ovih tjedan dana, sad će biti promjenjivije i svježije vrijeme, nakon toga ponovno može biti još čak i nekoliko dana u komadu i vrlo toplih, možda čak i vrućih. U svakom slučaju, ne možemo reći da je posve kraj ljetu, ali onom dugom i vrućem razdoblju, sigurno jest", zaključuje Stojanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo