plenkovićeva zadnja / Pred MOST-om i HDZ-om je odluka o novim ministrima: Petrov više nema veto na ministarske fotelje

Nakon što su jučer stali pred javnost i predstavili se kao čvrsti partneri u novoj Vladi, pred MOST-om i HDZ-om je odluka o novim ministrima

8.10.2016.
18:46
VOYO logo

Obilježavanje Dana neovisnosti je iza njega, sada treba formirati Vladu. Andrej Plenković u ponedjeljak će opet otići kod predsjednice Republike, i postati mandatarom. Prilikom odlučivanja o ministrima, kaže, njegova će biti zadnja. 

"Kada dobijem mandat od predsjednice Republike tada ću razgovarati sa svim kandidatima za mjesta ministara i donositi odluke o njima. Razgovarat ćemo o svim kandidatima, naravno prvo unutar HDZ-a a potom i iz Mosta", rekao je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No o koalicijskom sporazumu, ciljevima i međusobnim obvezama između partnera javnost jako malo zna. Plenković obećaje da će sve to uskoro biti javno dostupno.

"Naravno da će biti javno dostupan, mi radimo na programu buduće hrvatske vlade, naše stručne skupine i naši stručnjaci identificirali su ključne točke, nacrt postoji i finalizirat ćemo ga idućeg tjedna", dodaje Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od stvari koja još nije poznata je i sastav kluba zastupnika MOST-a - sve se češće spominje 15. zastupnik u njihovim redovima.

Tko je 15. mostovac, je li to Glasnović?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od MOST-a ćemo dobiti potpise u ponedjeljak ujutro, gospodin Petrov i ja smo se dogovorili da se potpisi dostave u ponedjeljak, tko je 15. zastupnik, to ćemo pitat gospodina Petrova", tvrdi Plenković.

A čovjek koji bi ga nakon dvije godine trebao naslijediti na mjestu predsjednika Sabora nema nikakvih sumnji da će Božo Petrov uspješno voditi tu instituciju - bez obzira na gotovo nepostojeće saborsko iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno je kompetentan, ima politički legitimitet, to je politički dogovor i u skladu s političkim standardima", rekao je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

Hrvatska bi tako do kraja idućeg tjedna mogla imati konstituiran novi saziv sabora, a možda i potvrđenu - novu vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo