NAKON INCIDENTA S ANTIMASKERIMA / Pred školom u Krapinskim Toplicama od sutra zaštitari, a župan poručuje roditeljima: 'Mirno dopeljajte decu'

'Nismo očekivali ovo, ali zaštitari će biti tu koliko god će biti potrebno, dok djeca nisu sigurna kao i učitelji, dok osoblje nije sigurno', rekao je župan Kolar

12.9.2021.
20:34
VOYO logo

Nakon incidenta i upada antimaskera u školu u Krapinskim Toplicama, od sutra će u toj školi biti prisutni zaštitari, a u školu stiže i pomoć za učenike koji su svjedočili incidentu, javlja RTL.

"Od ponedjeljka je angažirana zaštitarska tvrtka koja će osiguravati nesmetani nastavni proces kako bi svi sudionici osjećali se sigurni kao i do sada. Ova eskalacija u petak nam je dala na znanje da je naša sigurnost narušena. Kako se to sve dogodilo nakon radnih vremena koji jesu i uputa roditelja koji su mi javili i učitelja koji su primijetili dječji stres i strah, danas sam reagirao i uputio pismo pravobraniteljici", rekao je Samson Štibohar, ravnatelj te osnovne škole. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TISUĆE IZAŠLE NA ULICE /

Prosvjedi protiv korona mjera u Beču, Francuskoj, Nizozemskoj, Turskoj

Image
TISUĆE IZAŠLE NA ULICE /

Prosvjedi protiv korona mjera u Beču, Francuskoj, Nizozemskoj, Turskoj

Zaštitari kod škole koliko god bude potrebno

"Nismo očekivali ovo, ali zaštitari će biti tu koliko god će biti potrebno, dok djeca nisu sigurna kao i učitelji, dok osoblje nije sigurno“, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

"Mogu razumijeti da se netko ne slaže s mjerama, da iskaže nezadovoljstvo, ali ne može tako da ugrožava drugu djecu. Mi ovdje imamo 308 učenika, 2 roditelja koja ne žele da se njihova djeca pridržavaju mjera, to znači da 306 ne vole svoju djecu? Ne, ali se to ne radi tako da namećete svoje mišljenje i to ovako neće ići“, smatra Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu mirno dovesti djecu

Na pitanje je li policija zakazala, Kolar kaže da neće ulaziti u to da li je to trebalo biti spriječeno.

"Ali zakon kaže da skupova nema pored škola i vrtića  dok su na nastavi. Mislim da i 10 osoba može napraviti nered. Hoće li policija biti ovdje sutra, ne znam. Obavit će svoj posao, a mi smo osigurali i  pozvali zaštitarsku službu - djeca će biti sigurna,  a ja poručujem svima da decu  mirno dopeljaju  sutra“, zaključio je župan Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo