nisu đačke metode / Prazne klupe u Splitu: opaka crijevna viroza zahvatila cijeli razred, na nastavi bila samo četiri učenika

Image
Foto: RTL

'Virus je zahvatio gotovo cijeli razred. Svi su povraćali cijelu noć, a svima je i krenulo otprilike u isto vrijeme. Sreća što je vikend pa će doći malo sebi'

22.1.2017.
12:16
RTL
VOYO logo

Koliko crijevna viroza u kombinaciji s povraćanjem, proljevom, ali i visokom temperaturom, može "satrati" i onemoćati, osjetili su iz prve ruke učenici OŠ "Dobri", koje je lančano pogodio jedan od mnogobrojnih virusa koji haraju, pa su tako mnogi od njih, umjesto u školu, završili iznemogli na kauču, s "kainom" pokraj sebe. Taman što su se vratili s praznika, završili su na "bolovanju", piše Slobodna Dalmacija.

Najviše su virozom pogođeni drugašići, pa su tako u jednom razredu, od njih ukupno devetnaest,u petak na nastavi bila samo četiri učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su počeli shvaćati što se događa, objasnila je majka jedne od oboljelih djevojčica.

"Mi roditelji imamo grupu preko Vibera i nakon što se jedna mama javila da joj mali povraća, samo su se krenile redati poruke – i moj, i moja, i moj... Promislili smo: što je ovo, od čega, pa kako svi? U četvrtak ih je u razredu bilo osam, a i onda se taj broj do petka opet prepolovio, kada ih je u školi bilo samo četiri. Učiteljica se s njima igrala pantomime", prepričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj mali je povratio najmanje dvanaest puta. Nakon toga je stalo, al' je poslije toga bio doslovno za ništa. Ne želi, naravno, ništa ni jesti, ni piti. Ne mrda s kauča. Mlađeg je uhvatilo u srijedu noću, a starijeg u četvrtak. Za ne falit, ove starije je uhvatilo u razredu, počeli su povraćati u školi", ispričala je druga majka Suzana.

Mama Dora je grčeve u trbuhu svoga sina prvo prepisivala lektiri, ali ubrzo je shvatila da joj se sin nije poslužio jednom od provjerenih đačkih metoda, nego se zbilja razbolio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Virus je zahvatio gotovo cijeli razred. Svi su povraćali cijelu noć, a svima je i krenulo otprilike u isto vrijeme. Sreća što je vikend pa će doći malo sebi."

Ravnateljica škole Mirjana Dodig potvrdila je Slobodnoj Dalmaciji kako nešto zbilja hara. Nisu samo učenici izostali zbog bolesti već i neki nastavnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugim razredima nije toliko strašno. Izostalo je po četiri-pet učenika, što je prihvatljivo, ali drugašiće je uistinu desetkovalo. Rijetko se dogodi da gotovo cijeli razred izostane s nastave, ali, eto, ni to ponekad nije isključeno. Nadamo se da će svi brzo ozdraviti i vratiti se u školske klupe", rekla je Dodig te nadodala kako su i mnogi nastavnici danak raznim virozama platili tijekom minulih blagdana.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo