bez plovidbene dozvole? / Pravoslavni svećenik kupio gliser vrijedan 180 tisuća eura: Za sat vožnje troši 200 eura

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL / Vijesti.hr

Postavlja se pitanje kako monasi mogu upravljati gliserom bez plovidbene dozvole i je li Kapetaniji dozvoljeno da obučava svećenike u neregistriranom gliseru

30.6.2018.
16:14
Ivo Cagalj/PIXSELL / Vijesti.hr
VOYO logo

Monaško bratstvo manastira "Svete Marije" u selu Kalište u eparhiji kojom upravlja poglavar makedonske pravoslavne crkve Stefan kupilo je luksuzni gliser vrijedan 180 tisuća eura, javlja Dubrovački dnevnik.

Portal Slobodenpecat.mk javlja da se najvjerojatnije radi o gliseru marke „strajder 8”, koji je dugačak 8,32 metara, ima dva motora ukupne snage od 300 konja koji troše 150 litara bezolovnog benzina na sat ili 200 eura za sat vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gliser je usidren u luci hotela „Biser” u Strugi, otkriva portal Ohridskaj te dodaje kako monasi ovih dana uzimaju lekcije za upravljanje gliserom. Kapetan Kapetanije Republike Makedonije sa sjedištem u Ohridu Goran Ustijanovski, potvrdio je informaciju da postoji takav plovni objekt u luci i da je trenutno u procesu registracije.

Na pitanje kako monasi mogu upravljati gliserom bez plovidbene dozvole i je li Kapetaniji dozvoljeno da obučava svećenike u neregistriranom gliseru, Ustijanovski je rekao da ga nitko nije obavijestio da krše zakon, i da nema informaciju da radnici Kapetanije obučavaju monahe, piše Cdm.me.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo