Pravilnikom propisuju kako treba izgledati 'beach bar'

Kafići na plažama, takozvani 'beach barovi', napokon će biti regulirani pravilnikom o razvrstavanuju i minimalnim uvjetima koje ugostiteljski objekti trebaju zadovoljiti.

24.5.2013.
22:24
VOYO logo

Naime, Ministarstvo turizma je otvorilo javnu raspravu do 3. lipnja o izmjenama i dopunama pravilnika koji regulira rad ugostiteljskih objekata. U skupinu 'barova' trebali bi biti uključeni plažni ugostiteljski objekti koji su se do sada dobivali dozvole kao "objekti jednostavnih usluga na klupi, iz skupine 'Objekti jednostavnih usluga".

No, izmjenama pravilnika, napokon će poslovanje ugostiteljskih objekata na plaži biti potpuno regulirano, piše Novi list. Prema prijedlogu ministarstva, 'beach bar' mora imati točionik natkriven nadštrešnicom, kao i priručni prostor za čuvanje hrane i pića koji može biti u sklopu točionika. Ugostiteljski objekt može biti montažan, a ugostitelj mora osigurati dva kemijska toaleta ako u neposrednoj blizini bara nema javnog zahoda. Kemijski toaleti pak moraju biti ograđeni prirodnim ili drugim materijalom radi uklapanja u okoliš i vizulane skrivenosti kabina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo