POSTAVILI ULTIMATUM / Pravaši se okuražili: 'HDZ ima 48 sati da odluči želi li suradnju s HSP AS-om ili ne'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'HDZ ubrzo mora odlučiti želi li preuzeti dirigentsku palicu i boriti se za nacionalne interese i pobjedu na izborima kako bi spriječili povratak komunista na vlast ili će se baviti unutarstranačkim ratovima', kaže Pero Ćorić

20.7.2016.
8:24
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

I dok je SDP već formirao Narodnu koaliciju u sklopu koje će izaći na rujanske parlamentarne izbore, na drugom političkom polu još uvijek traju razgovori u predizbornoj suradnji.

Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om na prošlim je izborima imala čak osam članica, no iz te je ekipe već izašao HSS, a vrlo će vjerojatno još neki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se neko vrijeme špekulira kako novo vodstvo HDZ-a, u nastojanju da se približi centru, ne namjerava u koaliciju s Hrastom, a i suradnja s HSP AS-om je sve upitnija. Nagađanja o raskidu ovog političkog braka kao da je unijela nervozu u redove spomenute pravaške stranke.

"Mi smo razgovarali s Milijanom Brkićem, Tomislavom Čuljkom, DomagojemMiloševićem, Zlatkom Hasanbegovićem, ali nismo mogli ništa konkretno dogovoriti. Sad u te razgovore ulaze novi ljudi. Vidjet ćemo što nude i odlučit ćemo je li to nama prihvatljivo. HDZ ima 48 sati da se odluči želi li nastaviti suradnju u Domoljubnoj koaliciji ili ne", rekao je glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje i kako će se Domoljubna koalicija, s HDZ-om ili bez njega, i nadalje boriti za nacionalne interese.

"HDZ ubrzo mora odlučiti želi li preuzeti dirigentsku palicu i boriti se za nacionalne interese i pobjedu na izborima kako bi spriječili povratak komunista na vlast ili će se baviti unutarstranačkim ratovima. Ako to ne žele, neka s HSLS-om promiču liberalne i europske vrijednosti, a Domoljubna koalicija nastavlja bez HDZ-a", kaže Ćorić i poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez nas HDZ sigurno ne može do pobjede na izborima!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike